Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Domaine de Baraillon 1965

Bas-Armagnac

Domaine de Baraillon 1965
  • Domaine de Baraillon 1965

Domaine de Baraillon 1965

Bas-Armagnac

Distillery / merkDomaine de Baraillon
LandFrance
RegioBas-Armagnac
Inhoudsmaat0.7 liter
Alc/vol40%
Gedistilleerd1965
Gebotteld05-08-2023
€ 286,74

Slechts één verkrijgbaar

Proefnotitie

Neus

Veel gedroogd fruit maakt plaats voor frisse tonen van krentjes en oudere druiven die nog zijn blijven hangen aan de druivenstok. Ook honing, hintje kruidnagel en viooltjes zijn waarneembaar in de geur.

Smaak

Druiven, mango, abrikoos verspreiden zich rond en zorgen voor een vol mondgevoel. Het verse fruit maakt langszaam plaats voor vijgen, dadels en rozijnen. Ook wilde bloemenhoning en geroosterde noten passen perfect in de smaak die we verwachten van een armagnac van deze leeftijd. Bijna 60 jaar oud, maar nog vol leven.

Afdronk

Heerlijk complex met bitters van het hout en mooie zuren van het fruit.

De distilleerderij

Het Domaine de Baraillon is gevestigd net buiten Lannemaignan in de Bas-Armagnac. Het mooie kleine landgoed wordt omringd door zonnebloem-, maïs- en tarwevelden en natuurlijk wijngaarden. Als je langs het Domaine rijdt, zou je niet eens weten dat er hier Armagnac geproduceerd wordt, ware het niet dat er een groot vat aan de kant van de weg staat met hun naam erop geschreven. 

De armagnacs van Claverie zijn een combinatie van twee eigendommen: 4 hectare van de zus van patriach Paul in Le Freche en 12 hectare rondom zijn huis. Alle wijngaarden staan vol met de drie grote druivensoorten, Baco, Colombard en Ugni Blanc. Tot 2012 werd er gebruik gemaakt van de distilleerderij Loubere in Labastide d'Armagnac, maar in 2012 kochten ze hun eigen distilleerketel waarin ze nu hun wijnen omzetten in sterke dranken. De verse eau de vie gaat normaal gesproken in vaten van 5000 liter voordat het wordt overgeheveld naar kleinere vaten. Hier worden zowel nieuwe als oude vaten voor gebruikt. Regelmatig worden de vaten belucht om oxidatie te bevorderen. De oudste voorraden dateren uit de late jaren van de 19de eeuw en het lijkt af en toe of de tijd heeft stilgestaan bij Domaine de Baraillon. Traditie en kwaliteit staan dan ook hoog in het vaandel bij de familie.  

Wat anderen ervan zeggen

Op WhiskyFun.com heeft deze Armagnac van Serge Valentin maar liefst 86 punten ontvangen.

Lees hier de proefnotitie van Serge Valentin.

Domaine de Baraillon 1965

Domaine de Baraillon 1965

€ 286,74

Op voorraad