Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Domaine de Baraillon 1900

Bas-Armagnac

Domaine de Baraillon 1900
  • Domaine de Baraillon 1900

Domaine de Baraillon 1900

Bas-Armagnac

Distillery / merkDomaine de Baraillon
LandFrance
RegioBas-Armagnac
Inhoudsmaat0.7 liter
Alc/vol40%
Gedistilleerd1900
Gebotteld08-02-2022
€ 1.404,92

Slechts één verkrijgbaar

Proefnotitie

Neus

Vloeibare geschiedenis. Wat een eer om dit te mogen proeven. Vol fruitig waarbij meloen en perzik de overhand hebben, maar zeker ook kersen en peer naar voren komt. We gaan er eens goed voor zitten en steken ons neus nogmaals in het glas. Nu komen de notige aroma's door. Gepofte kastanjes, rauwe hazelnootjes en pistache. Is er nog meer te noemen? Jazeker, want na 5 minuutjes komen geuren naar boven van honing en stroop. Denk een beetje aan baklava met pistache. Wat een genot.

Smaak

Gemberkoekjes, gedroogde vijgen en heerlijke zwarte thee met een extra klontje suiker. Toffee, bramensaus met chocolade. Bij de tweede slok komen de aardse tabaktonen vrij. Hij wordt dan ook droger en gaat een beetje naar oude madeira, marsala. Balsamicoazijn en ouderdom. Bijna dik te noemen. 

Afdronk

Zoiets proef je maar één of twee keer in je leven, als je geluk hebt. Deze smaak blijft je altijd bij.

De distilleerderij

Het Domaine de Baraillon is gevestigd net buiten Lannemaignan in de Bas-Armagnac. Het mooie kleine landgoed wordt omringd door zonnebloem-, maïs- en tarwevelden en natuurlijk wijngaarden. Als je langs het Domaine rijdt, zou je niet eens weten dat er hier Armagnac geproduceerd wordt, ware het niet dat er een groot vat aan de kant van de weg staat met hun naam erop geschreven. 

De armagnacs van Claverie zijn een combinatie van twee eigendommen: 4 hectare van de zus van patriach Paul in Le Freche en 12 hectare rondom zijn huis. Alle wijngaarden staan vol met de drie grote druivensoorten, Baco, Colombard en Ugni Blanc. Tot 2012 werd er gebruik gemaakt van de distilleerderij Loubere in Labastide d'Armagnac, maar in 2012 kochten ze hun eigen distilleerketel waarin ze nu hun wijnen omzetten in sterke dranken. De verse eau de vie gaat normaal gesproken in vaten van 5000 liter voordat het wordt overgeheveld naar kleinere vaten. Hier worden zowel nieuwe als oude vaten voor gebruikt. Regelmatig worden de vaten belucht om oxidatie te bevorderen. De oudste voorraden dateren uit de late jaren van de 19de eeuw en het lijkt af en toe of de tijd heeft stilgestaan bij Domaine de Baraillon. Traditie en kwaliteit staan dan ook hoog in het vaandel bij de familie.  

Wat anderen ervan zeggen

Op WhiskyFun.com heeft deze Armagnac van Serge Valentin maar liefst 90 punten ontvangen.

Lees hier de proefnotitie van Serge Valentin.

Domaine de Baraillon 1900

Domaine de Baraillon 1900

€ 1.404,92

Op voorraad