Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Domaine de Baraillon 1929

Bas-Armagnac

Domaine de Baraillon 1929
  • Domaine de Baraillon 1929

Domaine de Baraillon 1929

Bas-Armagnac

Distillery / merkDomaine de Baraillon
LandFrance
RegioBas-Armagnac
Inhoudsmaat0.7 liter
Alc/vol40%
Gedistilleerd1929
Gebotteld24-02-2022
€ 901,61

Slechts één verkrijgbaar

Proefnotitie

Neus

Bijzonder delicaat en je merkt dat de armagnac snel veranderd in het glas. Zuurstof brengt haar weer tot leven, maar het is erg broos allemaal. Heel bloemig, maar dan niet de uitbundige bloeiers, maar meer een veldboeket. Ook een hintje honing, maar dan meer in de sfeer van mede dan de zoete honing in zo'n potje. De rozijntjes zijn er ook, maar heel erg op de achtergrond en zorgen meer voor het karakter dan dat het het glas uitstuift.

Smaak

Dit is heel bijzonder. Een distillaat van bijna 100 jaar oud is iets unieks. Het is een druivendistillaat, dus de druifjes worden zeker gevonden in het glas, maar we vinden veel meer mooie smaken: appels die te lang op de fruitschaal liggen, dessert wijn, calvados, tabaksbladeren, cacao, chocolade, rozijnen, studentenhaver en zo kunnen we nog wel even doorgaan, maar we genieten ook van het moment dat we iets heel bijzonders in het glas hebben. 

Afdronk

Het milde houtkarakter houdt mooi lang aan. De afdronk is niet megalang, maar wat we proeven is uniek.

De distilleerderij

Het Domaine de Baraillon is gevestigd net buiten Lannemaignan in de Bas-Armagnac. Het mooie kleine landgoed wordt omringd door zonnebloem-, maïs- en tarwevelden en natuurlijk wijngaarden. Als je langs het Domaine rijdt, zou je niet eens weten dat er hier Armagnac geproduceerd wordt, ware het niet dat er een groot vat aan de kant van de weg staat met hun naam erop geschreven. 

De armagnacs van Claverie zijn een combinatie van twee eigendommen: 4 hectare van de zus van patriach Paul in Le Freche en 12 hectare rondom zijn huis. Alle wijngaarden staan vol met de drie grote druivensoorten, Baco, Colombard en Ugni Blanc. Tot 2012 werd er gebruik gemaakt van de distilleerderij Loubere in Labastide d'Armagnac, maar in 2012 kochten ze hun eigen distilleerketel waarin ze nu hun wijnen omzetten in sterke dranken. De verse eau de vie gaat normaal gesproken in vaten van 5000 liter voordat het wordt overgeheveld naar kleinere vaten. Hier worden zowel nieuwe als oude vaten voor gebruikt. Regelmatig worden de vaten belucht om oxidatie te bevorderen. De oudste voorraden dateren uit de late jaren van de 19de eeuw en het lijkt af en toe of de tijd heeft stilgestaan bij Domaine de Baraillon. Traditie en kwaliteit staan dan ook hoog in het vaandel bij de familie.  

Wat anderen ervan zeggen

Op WhiskyFun.com heeft deze Armagnac van Serge Valentin 90 punten ontvangen.

Lees hier de proefnotitie van Serge Valentin.

Domaine de Baraillon 1929

Domaine de Baraillon 1929

€ 901,61

Op voorraad