Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Domaine de Baraillon 1924

Bas-Armagnac

Domaine de Baraillon 1924
  • Domaine de Baraillon 1924

Domaine de Baraillon 1924

Bas-Armagnac

Distillery / merkDomaine de Baraillon
LandFrance
RegioBas-Armagnac
Inhoudsmaat0.7 liter
Alc/vol40%
Gedistilleerd1924
Gebotteld28-02-2019
€ 867,73

Slechts één verkrijgbaar

Proefnotitie

Neus

Juist, we praten hier over een bijna 100 jarig distillaat. Delicaat en harmonieus zijn de eerste woorden die in ons opkomen. Bloemige noten van lavendel, sinaasappelbloesem en vijgen. Daarachter barst het fruit los, sappige sinaasappels, perziken en donkere wilden bessen. 

Smaak

Overrijpe appels en mandarijn met een hintje kruidnagel op de tong. Vlierbloesemsiroop en honing krijgen gezelschap van oude wijn en licht bittere sinaasappelmarmelade. Dadels, vijgen, krenten, vanillepudding en karamel tofee. Een hintje koffie en houtachtige tonen maken de smaak helemaal af.

Afdronk

Ongelooflijk complex, gedroogd fruit en heerlijke kruidige tonen.
 

De distilleerderij

Het Domaine de Baraillon is gevestigd net buiten Lannemaignan in de Bas-Armagnac. Het mooie kleine landgoed wordt omringd door zonnebloem-, maïs- en tarwevelden en natuurlijk wijngaarden. Als je langs het Domaine rijdt, zou je niet eens weten dat er hier Armagnac geproduceerd wordt, ware het niet dat er een groot vat aan de kant van de weg staat met hun naam erop geschreven. 

De armagnacs van Claverie zijn een combinatie van twee eigendommen: 4 hectare van de zus van patriach Paul in Le Freche en 12 hectare rondom zijn huis. Alle wijngaarden staan vol met de drie grote druivensoorten, Baco, Colombard en Ugni Blanc. Tot 2012 werd er gebruik gemaakt van de distilleerderij Loubere in Labastide d'Armagnac, maar in 2012 kochten ze hun eigen distilleerketel waarin ze nu hun wijnen omzetten in sterke dranken. De verse eau de vie gaat normaal gesproken in vaten van 5000 liter voordat het wordt overgeheveld naar kleinere vaten. Hier worden zowel nieuwe als oude vaten voor gebruikt. Regelmatig worden de vaten belucht om oxidatie te bevorderen. De oudste voorraden dateren uit de late jaren van de 19de eeuw en het lijkt af en toe of de tijd heeft stilgestaan bij Domaine de Baraillon. Traditie en kwaliteit staan dan ook hoog in het vaandel bij de familie.  

Domaine de Baraillon 1924

Domaine de Baraillon 1924

€ 867,73

Op voorraad