Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Domaine de Baraillon 1962

Bas-Armagnac

Domaine de Baraillon 1962
  • Domaine de Baraillon 1962

Domaine de Baraillon 1962

Bas-Armagnac

Distillery / merkDomaine de Baraillon
LandFrance
RegioBas-Armagnac
Inhoudsmaat0.7 liter
Alc/vol40%
Gedistilleerd1962
Gebotteld29-01-2022
€ 371,86-12%
€ 327,24

Slechts één verkrijgbaar

Proefnotitie

Neus

Hele milde geur. Zeker wel smakelijk zoet te noemen, beetje zoals een vin santo. Het ruikt zelfs een beetje stroperig. Boenwas en rozijntjes en een hintje tabak. Beetje metaalgeur, maar zeker niet onaangenaam. Later gaat het wat meer richting de bessenkant. Frisser en eleganter.

Smaak

Ondanks het relatief lage alcoholgehalte een hele complexe smaak. Kruidig en pittig zonder scherp te zijn. Begrijpelijk want het distillaat heeft ruim 60 jaar in hout doorgebracht. Dit hout heeft ook goed z'n best gedaan, want tannines zijn duidelijk waarneembaar en zorgen voor een mild bittere achtergrond. Ook fris fruit is waarneembaar in combinatie met wat meer belegen fruit. Wat vinden we eigenlijk niet terug in het glas. Dit is ieder slokje weer genieten.

Afdronk

De leeftijd geeft deze armagnac zijn karakter en dat milde bittere karakter blijft heerlijk lang hangen in de mond.

De distilleerderij

Het Domaine de Baraillon is gevestigd net buiten Lannemaignan in de Bas-Armagnac. Het mooie kleine landgoed wordt omringd door zonnebloem-, maïs- en tarwevelden en natuurlijk wijngaarden. Als je langs het Domaine rijdt, zou je niet eens weten dat er hier Armagnac geproduceerd wordt, ware het niet dat er een groot vat aan de kant van de weg staat met hun naam erop geschreven. 

De armagnacs van Claverie zijn een combinatie van twee eigendommen: 4 hectare van de zus van patriach Paul in Le Freche en 12 hectare rondom zijn huis. Alle wijngaarden staan vol met de drie grote druivensoorten, Baco, Colombard en Ugni Blanc. Tot 2012 werd er gebruik gemaakt van de distilleerderij Loubere in Labastide d'Armagnac, maar in 2012 kochten ze hun eigen distilleerketel waarin ze nu hun wijnen omzetten in sterke dranken. De verse eau de vie gaat normaal gesproken in vaten van 5000 liter voordat het wordt overgeheveld naar kleinere vaten. Hier worden zowel nieuwe als oude vaten voor gebruikt. Regelmatig worden de vaten belucht om oxidatie te bevorderen. De oudste voorraden dateren uit de late jaren van de 19de eeuw en het lijkt af en toe of de tijd heeft stilgestaan bij Domaine de Baraillon. Traditie en kwaliteit staan dan ook hoog in het vaandel bij de familie.  

Wat anderen ervan zeggen

Op WhiskyFun.com heeft deze Armagnac 88 punten ontvangen van Serge Valentin.

Lees hier de proefnotitie van Serge Valentin.

Dag
:
uur
:
min
:
sec
Domaine de Baraillon 1962

Domaine de Baraillon 1962

€ 371,86-12%
€ 327,24

Op voorraad