U dient minimaal 18 jaar te zijn om
Passievoorwhisky.nl te mogen bezoeken.
SORRY, je hebt niet de wettelijke leeftijd om toegang te krijgen tot onze website
Domaine de Baraillon 1994 - 10cl
Bas-Armagnac
Domaine de Baraillon 1994 - 10cl
Bas-Armagnac
Distillery / merk | Domaine de Baraillon |
Land | France |
Regio | Bas-Armagnac |
Inhoudsmaat | 0.1 liter |
Alc/vol | 45% |
Gedistilleerd | 1994 |
Gebotteld | 26-01-2022 |
Domaine de Baraillon 1994 - 10cl
Proefnotitie
Neus
Sappige druiven, sultana's en zelfs lelie's worden genoemd. Zoet en delicaat is misschien wat te makkelijk gezegd, maar het is zeker waar. Wat meer ingezoomd hebben we het over sinaasappelbloesem en vanillecrème.
Smaak
Warm frambozen, inderdaad geen kersen echt frambozen. De vanillecrème van de geur is veranderd in gesmolten vanille-ijs zoals in een milkshake. Ook verse appels, kiwi en granaatappels worden geproefd. Geconfijte citroen en sappige sinaasappels zorgen voor een fruitige finale.
Afdronk
Lang en fruitig met het droge fruit dat het langste aanhoudt.
De distilleerderij
Het Domaine de Baraillon is gevestigd net buiten Lannemaignan in de Bas-Armagnac. Het mooie kleine landgoed wordt omringd door zonnebloem-, maïs- en tarwevelden en natuurlijk wijngaarden. Als je langs het Domaine rijdt, zou je niet eens weten dat er hier Armagnac geproduceerd wordt, ware het niet dat er een groot vat aan de kant van de weg staat met hun naam erop geschreven.
De armagnacs van Claverie zijn een combinatie van twee eigendommen: 4 hectare van de zus van patriach Paul in Le Freche en 12 hectare rondom zijn huis. Alle wijngaarden staan vol met de drie grote druivensoorten, Baco, Colombard en Ugni Blanc. Tot 2012 werd er gebruik gemaakt van de distilleerderij Loubere in Labastide d'Armagnac, maar in 2012 kochten ze hun eigen distilleerketel waarin ze nu hun wijnen omzetten in sterke dranken. De verse eau de vie gaat normaal gesproken in vaten van 5000 liter voordat het wordt overgeheveld naar kleinere vaten. Hier worden zowel nieuwe als oude vaten voor gebruikt. Regelmatig worden de vaten belucht om oxidatie te bevorderen. De oudste voorraden dateren uit de late jaren van de 19de eeuw en het lijkt af en toe of de tijd heeft stilgestaan bij Domaine de Baraillon. Traditie en kwaliteit staan dan ook hoog in het vaandel bij de familie.