Lagavulin 12 years 2020 Special Release

Islay Single Malt Scotch Whisky

Meer details

Distillery / merk
Regio
Inhoudsmaat
0.7 liter
Alcoholpercentage
56.4%
Leeftijd
12 years
Gedistilleerd
2007
Gebotteld
2020
Vattype
Refill Hogsheads and Butts
Smaakprofiel
EAN
5000281063324
Beschikbaarheid
Op voorraad

€ 134,95 (incl. BTW)

  

- +

Voeg toe aan vergelijken

Soaring, Smoky & Intense

The King of Islay

Natural Cask Strength

Proefnotities:

Kleur: Bleek goud; zeer strogeel.

Neus: Over het algemeen mild, met een lichte prikkeling. De toptoon zijn ongewoon asachtig voor de Lagavulin, maar vertrouwde hints of lijnzaadolie stellen algauw gerust. Fruitige tonen van hard suikergoed (gekookte snoep) manifesteren zich geleidelijk, net als een schone, frisse suggestie van de zee, zoals het opsnuiven van de zeelucht in een vissershaven. Met water erbij verminderen de aroma’s en komen de scherpere, rokerige tonen iets naar boven.

Body: Medium.

Smaak: Op natuurlijke sterkte, een zachte textuur met een volle smaak die zoeter dan verwacht is. Ook rokerig, met een beetje zilt. Een schone, frisse Lagavulin die zeer licht drogend is in het midden van het gehemelte. De zoetheid is prominenter met water erbij, dan worden de smaken verminderd maar blijven ze toch grotendeels ongewijzigd.

Afdronk: Lang en zeer rokerig, terwijl de rokerigheid veel sterker doorkomt. Licht drogend, met een eetlustopwekkende zilte nasmaak. Zoeter met water erbij, hoewel de rokerigheid zich nog altijd doet gelden in de nasmaak.

7 Andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0