Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Ekomi

Carlos I Solera Gran Reserva

Brandy de Jerez

Carlos I Solera Gran Reserva
  • Carlos I Solera Gran Reserva
  • Carlos I Solera Gran Reserva

Carlos I Solera Gran Reserva

Brandy de Jerez

BottelaarBodegas Osborne
Distillery / merkCarlos I
LandSpain
RegioJerez de la Frontera
Inhoudsmaat0.7 liter
Alc/vol38%
Leeftijdno age statement
VattypeOloroso and Amontillado Sherry Casks
EAN8410337017084
Niet op voorraad

Carlos I Brandy, wellicht de meest bekende premium brandy ter wereld. Een icoon van Osborne die voornamelijk vanwege haar kwaliteiten wordt geroemd en is vernoemd naar een gelijknamige Spaanse koning. Carlos I, gemaakt volgens het solera systeem, is een reserva wat betekent dat de brandy minimaal 1 jaar vatlagering heeft ondergaan.
Het maken van de Osborne brandy's is een traditie die doorgegeven wordt van generatie op generatie, het betreft een combinatie van wetenschap, kunst en ervaring. Deze facetten garanderen een brandy van constante kwaliteit die faam heeft gemaakt, ver buiten het beschermde regionale herkomst gebied, D.O. Jerez. Een brandy mag de beschermde herkomst benaming D.O. Jerez voeren op het moment dat de "aging" van de eau-de-vie heeft plaatsgevonden binnen de grenzen van Jerez de la Frontera, El Puerto de Santa Maria en Sanlucar de Barrameda.

Het proces begint met het selecteren van de beste autochtone Spaanse wijndruiven. Vervolgens vindt de distillatie plaats in koperen stills volgens de ambachtelijke Arabische methode Tomelloso. Deze "handcrafted" methode wordt nog maar door een handvol traditionele Spaanse brandy distilleerderijen gehanteerd.

Na het distillatieproces rust het distillaat voor minimaal 1 jaar op Amerikaanse eikenhouten vaten die daarvoor zijn gebruikt voor de vatrijping van premium Oloroso- en Amontillado sherries.

Proefnotities:

Een vatgelagerde brandy met diepe amber kleuren en een gouden gloed. Erg intens, goed in balans met aroma's van vanille, tabak en mooie subtiele suikers.

Carlos I Solera Gran Reserva

Carlos I Solera Gran Reserva