
U dient minimaal 18 jaar te zijn om
Passievoorwhisky.nl te mogen bezoeken.
SORRY, je hebt niet de wettelijke leeftijd om toegang te krijgen tot onze website


Hoppe Jonge Jenever 100cl
Jonge Jenever
Hoppe Jonge Jenever 100cl
Jonge Jenever
Hoppe Jonge Jenever 100cl
Hoppe Jonge Jenever is van oorsprong een Amsterdamse jenever die nog steeds op ambachtelijke wijze wordt gemaakt. Moutwijn wordt gemengd met de distillaten van jeneverbessen. Daardoor krijgt deze jenever een lekkere licht kruidige smaak.
Meer informatie
De geschiedenis van Hoppe gaat terug naar de tweede helft van de 18de eeuw, toen Pieter Hoppe een wijnkoperij overnam in Amsterdam. Een paar jaar later richtte hij ook een likeurstokerij en een distilleerderij op.
Hoppe groeide zo snel dat er besloten werd uit te breiden met een nieuw pand aan de Nieuwe Haven in Schiedam, dat werd voltooid in 1858. Hier werd de beroemde Hoppe jenever gestookt en tot 1979 de "Nightcap" likeur.
Extra informatie
Jenever, ook wel genever, jonkie of klare genoemd, is een traditionele sterke drank die zijn oorsprong heeft in Nederland en België. De drank wordt gemaakt door de distillatie van een graanbeslag en het gebruik van botanische kruiden. Het meest bekende kruid dat gebruikt is, is natuurlijk de jeneverbes. Andere kruiden die gebruikt kunnen worden zijn: St. Janskruid, engelwortel, nootmuskaat, kruidnagel, anijnszaad, citrusschillen en koriander.
Geschiedenis
De geschiedenis van genever in Nederland gaat terug tot de 16e en 17e eeuw. Het ontstaan van de alcoholische lekkernij hangt samen met de opkomst van distillatietechnieken en het gebruik van graan als basis voor sterke drank. Distillatie van graan werd oorspronkelijk geïntroduceerd in Europa door de Arabieren. In Europa werd het proces verfijnd tijdens de middeleeuwen. Dit leidde tot productie van brandewijn.
Distillatie werd aanvankelijk voornamelijk gebruikt voor medicinale doeleinden, zoals het distilleren van wijn en kruiden om extracten en tincturen te maken. Er werden meestal veel kruiden en vruchten aan toegevoegd. Rond 1650 werd in Amsterdam een graandistillaat ontworpen met jeneverbes als middel tegen spierpijn. Al vlug ontdekten mensen dat het drankje niet alleen als medicijn inzetbaar was, maar ook als genotsmiddel. Bovendien werd in de tijd de invoer van brandewijn verhinderd, dus stapten mensen over naar de lokale alcoholische drank: jenever.
8 andere producten in dezelfde categorie:

