Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

The Famous Grouse 100cl

Blended Scotch Whisky

The Famous Grouse 100cl
  • The Famous Grouse 100cl
  • The Famous Grouse 100cl

The Famous Grouse 100cl

Blended Scotch Whisky

BottelaarMatthew Gloag & Son
Distillery / merkThe Famous Grouse
LandScotland
Inhoudsmaat1.0 liter
Alc/vol40%
Leeftijdno age statement
SmaakprofielLicht en delicaat
EAN5010314101015
€ 18,97

Slechts één verkrijgbaar

The Famous Grouse 100cl

The Famous Grouse is een iconische Schotse whisky die teruggaat tot 1896, toen Matthew Gloag and Son voor het eerst een blend creëerde die snel bekendheid verwierf vanwege zijn kwaliteit en smaak. Deze blend van fijne graan- en maltwhiskies heeft door de jaren heen een toegewijde schare liefhebbers opgebouwd en staat symbool voor de Schotse trots en vakmanschap in de whiskywereld.

Proefnotitie

Geur

Bij het ruiken wordt men meteen gegroet door een harmonieuze mix van aromatische tonen. Gekonfijte vruchten, boterkoekjes en citrusschil vermengen zich met een vleugje eikenhout en een subtiele hint van peperige kruiden bieden een complex en uitnodigend boeket.

Smaak

In de mond onthult The Famous Grouse een evenwichtig smaakprofiel, waarbij de zoetheid van vanille en karamel perfect samensmelt met de diepere, rijkere tonen van gedroogd fruit, subtiele specerijen (kaneel/gember) en een lichte toets van rokerigheid. De zachte textuur zorgt voor een aangename mondgevoel dat zowel ervaren als nieuwe whiskydrinkers zal bekoren.

Afdronk

De finish van deze whisky is warm, soepel en gebalanceerd. De combinatie van de zoetigheid en de subtiele rook tonen zorgt voor een bevredigende en elegante afronding die uitnodigt tot nog een slok.

The Famous Grouse 100cl

The Famous Grouse 100cl

€ 18,97

Op voorraad