Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Chivas Regal 12 years

Blended Scotch Whisky

Chivas Regal 12 years
  • Chivas Regal 12 years
  • Chivas Regal 12 years

Chivas Regal 12 years

Blended Scotch Whisky

BottelaarChivas Brothers
Distillery / merkChivas Regal
LandScotland
Inhoudsmaat0.7 liter
Alc/vol40%
Leeftijd12 years
Gebotteld2022
SmaakprofielMild en verfijnd
EAN080432402931
€ 26,40

Slechts één verkrijgbaar

Chivas Regal is een icoon in de wereld van Schotse whisky, met een geschiedenis die teruggaat tot 1801 toen de Chivas-broers hun kruidenierszaak oprichtten in Aberdeen, Schotland. Gedreven door een pioniersgeest en een passie voor het vak, begonnen zij met het blenden van whisky's om een zachter, rijker en meer smaakvol product te creëren. Chivas Regal 12 is een eerbetoon aan de kunst van het blenden, waarbij iedere whisky in de blend minstens 12 jaar heeft gerijpt, wat zorgt voor een rijke en complexe smaaksensatie.

Chivas Regal 12 Years is een rijke, complexe en uitgebalanceerde blend die bestaat uit diverse malt en graanwhisky’s, alle minimaal 12 jaar gelagerd. Zijn bekendheid dankt de whisky niet alleen aan de koninklijke goedkeuring die het in 1843 ontving, maar ook aan de harmonieuze smaak en het consistente karakter.

Proefnotitie

Geur

De neus wordt verwelkomd met een aroma van wilde kruiden, heide, honing en rijpe appels vermengd met toetsen van vanille en hazelnoot.

Smaak

Op de tong biedt Chivas Regal 12 Years een symfonie van romige rijkdom, waarbij de zoetheid van honing en rijpe peren wordt gecombineerd met de zachtheid van melkchocolade en een subtiele hint van turf.

Afdronk

Deze whisky laat een warme en lange afdronk achter waarin de zoete, fruitige aroma’s langzaam overgaan in lichte, zachte tonen van eikenhout.

Chivas Regal 12 years

Chivas Regal 12 years

€ 26,40

Op voorraad