Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Glenmorangie Signet

Highland Single Malt Scotch Whisky

Glenmorangie Signet
  • Glenmorangie Signet
  • Glenmorangie Signet

Glenmorangie Signet

Highland Single Malt Scotch Whisky

BottelaarDistillery bottling
Distillery / merkGlenmorangie
LandScotland
RegioHighlands
Inhoudsmaat0.7 liter
Alc/vol46%
Leeftijdno age statement
Gebotteld06-10-2022
SmaakprofielVol en kruidig
EAN5010494574272
Out of stock

Signet is het hoogtepunt van vakmanschap, een single malt van ongekende rijkdom en gehuld in mysterie. De naam en het beeldmerk zijn ontleend aan de eeuwenoude Pictische Cadboll Stone sculptuur op het Glenmorangie land. Deze blend van Glenmorangies oudste whiskies – uit de tijd dat er nog op de distilleerderij zelf gemout werd ruim 30 jaar geleden – en whiskies gerijpt op een selectie van de beste vaten van over de hele wereld is de rijkste expressie van het merk. Signet wordt deels gemaakt met ‘high roast chocolate’ gerst van het Cadboll landgoed, een unieke innovatie. De baanbrekende toepassing van alle expertise op het gebied van whisky maken levert een ongekende smaakexplosie op met een fluweelzachte textuur. De whisky is niet koud gefilterd en gebotteld op 46% voor het optimale behoud van mondgevoel en smaaknuances.

Proefnotitie

Kleur: Diep amber.

Geur: De geur doet erg denken aan een exclusief dessert, met sterke espresso, pudding met rozijnen, sherry, sinaasappelschil, zachte specerijen en karamel. De whisky blijft aroma’s onthullen met ook verse munt, cacao en gedroogd fruit.

Smaak: Een intrigerend contrast van rijke en fruitige zoete aroma’s met specerijen en bittere mokka, een fluwelen smaakexplosie!

Conclusie: Uitmuntend, gelaagd en verrassend met frisse, lenteachtige munt en citroen en bitterzoete tonen van sherry en chocolade.

Glenmorangie Signet wordt veelvuldig bekroond met internationale awards en onderscheidingen, zoals Outstanding bij de International Wine & Spirit Competition 2015, Silver bij de International Spirits Challenge 2015, Whisky of the Year bij de International Whisky Competition 2016 en Gold bij de Global Travel Retail Spirits Masters 2015.

Het unieke karakter van Glenmorangie Signet is, zoals te verwachten, ook heerlijk in combinatie met chocola, bijvoorbeeld een Manjari chocoladefondant met melksorbet en koffiepudding.

Glenmorangie Signet

Glenmorangie Signet