Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Talisker 10 years

Island Single Malt Scotch Whisky

Talisker 10 years
  • Talisker 10 years
  • Talisker 10 years

Talisker 10 years

Island Single Malt Scotch Whisky

BottelaarDistillery bottling
Distillery / merkTalisker
LandScotland
RegioIslands
Inhoudsmaat0.7 liter
Alc/vol45.8%
Leeftijd10 years
SmaakprofielLicht tot medium rokerig
EAN5000281005416
€ 36,32

Slechts één verkrijgbaar

Talisker 10 years

Talisker 10 Year Old, the stalwart of the Talisker family, is a powerful Single Malt Whisky, with a sea-salty nose, spicy complexity, smoky-sweet character and signature peppery finish. It is double distilled to create a rich, deep character embodying the maritime characteristics of a coastal whisky, and then aged for a minimum of 10 years in American oak casks. Every sip is a taste of the Isle of Skye itself, one of the most remote, windswept yet beautiful landscapes in Scotland. 

Tasting Notes:

Appearance: Brilliant gold.

Body: Full and rich.

Nose: Powerful peat-smoke with just a hint of the sea-water salt of fresh oysters, with a citrus sweetness.

Palate: A rich dried-fruit sweetness, clouds of smoke, strong barley-malt flavours, warming and intense. Peppery at the back of the mouth.

Finish: Huge, long, warming and peppery in the finish with an appetising sweetness.

Talisker Distillery

Talisker Distillery is gelegen aan de prachtige kustlijn van Loch Harport op het eiland Skye, Schotland. Opgericht in 1830 door de broers Hugh en Kenneth MacAskill, is Talisker de oudste werkende distilleerderij op Skye en heeft het een rijke geschiedenis in het produceren van karaktervolle whisky's.

Een specifiek kenmerk van Talisker is het gebruik van traditionele pot stills en worm tubs, wat bijdraagt aan het complexe en robuuste smaakprofiel van de whisky. De distilleerderij staat bekend om zijn krachtige, turfgerookte en maritieme karakter, met uitgesproken tonen van zeezout, rook en zwarte peper. Deze unieke smaak wordt verder versterkt door de rijping in Amerikaanse bourbonvaten en Europese sherryvaten, wat diepte en complexiteit aan de whisky toevoegt.

Talisker whisky’s worden geprezen om hun diepe, rijke smaken en het vermogen om de ruige, wilde essentie van Skye te vangen. De combinatie van traditionele productiemethoden, een unieke locatie en een karakteristiek smaakprofiel maakt Talisker een iconische naam in de wereld van Schotse single malt whisky.

Talisker 10 years

Talisker 10 years

€ 36,32

Op voorraad