Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Glen Elgin White Horse 75cl

Speyside Single Malt Scotch Whisky

Glen Elgin White Horse 75cl
  • Glen Elgin White Horse 75cl

Glen Elgin White Horse 75cl

Speyside Single Malt Scotch Whisky

BottelaarDistillery bottling
Distillery / merkGlen Elgin
SerieWhite Horse
LandScotland
RegioSpeyside
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol43%
Leeftijdno age statement
SmaakprofielMild en verfijnd
€ 189,95

(0% BTW)

Slechts één verkrijgbaar

Glen Elgin 11 years 2011 - 2022 #GE1122S

Bottle code: LLIJ00000548

Glen Elgin Distillery

Glen Elgin Distillery ligt in de Speyside regio van Schotland, nabij het stadje Elgin in Moray. Opgericht in 1898 door William Simpson en James Carle, heeft de distilleerderij een rijke geschiedenis die getuige is geweest van verschillende eigendomsovergangen en moderniseringen. Ondanks de initiële financiële moeilijkheden, werd Glen Elgin een gevestigde naam in de whiskywereld.

Een uniek kenmerk van Glen Elgin is het gebruik van een langzaam distillatieproces, wat bijdraagt aan het creëren van een zachte en complexe spirit. De distilleerderij gebruikt water uit de Millbuies Springs, wat zorgt voor een zuivere basis voor hun whisky's. Glen Elgin whisky's staan bekend om hun fruitige en florale smaakprofielen, met tonen van honing, vanille, boomgaardfruit en een subtiele hint van kruiden.

De whisky’s rijpen voornamelijk in ex-bourbonvaten, wat zorgt voor een evenwichtige en verfijnde smaak. Glen Elgin produceert zowel single malts als whisky voor blends, en hun producten worden wereldwijd gewaardeerd om hun kwaliteit en complexiteit. De combinatie van een prachtige ligging, traditionele technieken en hoogwaardige productie maakt Glen Elgin een gerespecteerde naam in de wereld van Schotse whisky.

Glen Elgin White Horse 75cl

Glen Elgin White Horse 75cl

€ 189,95

(0% BTW)

Op voorraad