Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Glen Grant 1950 75cl

Speyside Single Malt Scotch Whisky

Glen Grant 1950 75cl
  • Glen Grant 1950 75cl
  • Glen Grant 1950 75cl

Glen Grant 1950 75cl

Speyside Single Malt Scotch Whisky

BottelaarGordon & MacPhail
Distillery / merkGlen Grant
SerieLicensed Bottling
LandScotland
RegioSpeyside
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol40%
Gedistilleerd1950
SmaakprofielBelegen en complex
Filling levelPerfect
Out of stock

Glen Grant is één van de bekendste distilleerderijen gevestigd in de Speyside. Gebouwd in 1839 door James & John Grant en was voor die tijd een enorm bedrijf. In de loop der tijd werd de omvang alleen maar groter toen John's zoon, John "The Major" Grant aan het roer van dit bedrijf stond. Ook in de twintigste eeuw is er veel uitgebreid en is deze distilleerderij (samen met de zusterdistilleerder Caperdonich) één van de grootste van de Speyside.

Al aan het eind van de 19e eeuw werd Glen Grant al als single malt whisky op de markt gebracht en dat is ook de reden dat er relatief veel oude Glen Grant single malt whisky's beschikbaar zijn. Deze whisky was zelfs toen al wereldwijd verkrijgbaar en vooral in Italië was Glen Grant een groot succes. Omdat single malt whisky niet de core-business was van Glen Grant, werd in het midden van de twintigste eeuw het bottelen van de single malt uitbesteed aan Gordon & MacPhail. Omdat Gordon & MacPhail dit voor meerdere distilleerderijen in de Speyside deed, werd de serie ook wel Distillery Labels / Licensed Bottling genoemd.

Deze specifieke botteling is gedistilleerd in 1950 en vermoedelijk gebotteld in de jaren 80. Dit denken we aangezien deze whisky is afgevuld in een fles met een inhoudsmaat van 75cl. In 1991 is Gordon & MacPhail overgestapt van 75cl naar 70cl flessen. De inhoud van deze fles huisvest dus een single malt whisky die bijna 40 jaar heeft liggen rijpen in eikenhouten vaten.

Dag
:
uur
:
min
:
sec
Glen Grant 1950 75cl

Glen Grant 1950 75cl