Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Strathisla 1948 75cl

Speyside Single Malt Scotch Whisky

Strathisla 1948 75cl
  • Strathisla 1948 75cl
  • Strathisla 1948 75cl

Strathisla 1948 75cl

Speyside Single Malt Scotch Whisky

BottelaarGordon & MacPhail
Distillery / merkStrathisla
SerieLicensed Bottling
LandScotland
RegioSpeyside
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol40%
Gedistilleerd1948
SmaakprofielBelegen en complex
Filling levelHigh shoulder
€ 2.499,95

(0% BTW)

Slechts één verkrijgbaar

Strathisla 1948 75cl

Strathisla Distillery

Strathisla Distillery ligt in de pittoreske stad Keith, in de Speyside regio van Schotland. Opgericht in 1786, is Strathisla de oudste werkende distilleerderij in de Schotse Highlands. De distilleerderij werd oorspronkelijk gebouwd door George Taylor en Alexander Milne onder de naam Milltown Distillery, maar veranderde later naar Strathisla, verwijzend naar de nabijgelegen rivier Isla.

Een uniek kenmerk van Strathisla is zijn traditionele en charmante architectuur, met karakteristieke pagodedaken en een idyllische ligging aan de rivier. Strathisla maakt gebruik van bronwater uit de Fons Bullen bron, wat bijdraagt aan de zuiverheid en kwaliteit van hun whisky's.

Strathisla whisky's staan bekend om hun zachte en elegante smaakprofielen, met tonen van honing, fruitcake en een subtiele hint van kruidigheid. De whisky's rijpen voornamelijk in ex-bourbon en sherryvaten, wat zorgt voor een diepe kleur en complexe aroma's. Strathisla speelt een cruciale rol in de productie van Chivas Regal blends, maar biedt ook uitstekende single malt expressies. De combinatie van een prachtige ligging, traditionele technieken en hoogwaardige productie maakt Strathisla een gerespecteerde naam in de wereld van Schotse whisky.

Strathisla 1948 75cl

Strathisla 1948 75cl

€ 2.499,95

(0% BTW)

Op voorraad