Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Negro Birbèt Brachetto del Roero 2021

Roero

Negro Birbèt Brachetto del Roero
  • Negro Birbèt Brachetto del Roero
  • Negro Birbèt Brachetto del Roero

Negro Birbèt Brachetto del Roero 2021

Roero

Wijnhuis / merkAzienda Agricola NEGRO Angelo & Figli
DruivensoortBrachetto
LandItaly
RegioPiemonte
Inhoudsmaat0.7 liter
Alc/vol5%
Oogstjaar2021
EAN8022806011006
Out of stock

Omschrijving

De Birbèt Mosto d'uva is gedeeltelijk vergiste druivenmost afkomstig van de rode brachetto druif. De wijnstokken staan aangeplant in een wijngaard gelegen in de Roero (Piemonte) op 250m boven zeeniveau. De bodem bestaat voornamelijk uit kalk en zand. Midden september worden de druiven met de hand geplukt en na binnenkomst worden de druiven ontsteeld en voorzichtig gekneusd. Vervolgens ondergaan de druiven een schilweking van 24 uur bij lage temperatuur en volgt de vergisting in RVS tanks.

Het resultaat is een licht parelende, zeer fruitige rode wijn met slechts 5% alcohol. In de geur zijn tonen van aardbeien, rozen en frambozen te herkennen. In de mond is de wijn fruitig met een fijne mousse. De zoete smaak is perfect in balans met de zachte zuren.

Extra info Negro

Sinds 1670 heeft de familie Negro wijngaarden in Roero. In de wonderschone heuvels van Piëmonte wijden ze hun leven aan het maken van prachtige wijnen van de witte druiven Favorita (Vermentino) en Arneis en de rode druivensoorten Nebbiolo, Barbera, Bonarda, Brachetto en Dolcetto. Momenteel bezitten ze 60 hectare wijngaard, verdeeld over verschillende percelen: o.a. de wijngaarden bij het historische familielandgoed Perdaudin in Monte Roero: de wijngaard San Vittore in Canale en Basarin in Neive. De wijndruiven groeien op de meest zonnige heuvels op kalkhoudende alluviale gronden die van heuvel tot heuvel verschillen. De verschillende terroirs en het microklimaat in de verschillende wijngaarden dragen bij tot rijke en smaakvolle wijnen.

Negro Birbèt Brachetto del Roero

Negro Birbèt Brachetto del Roero 2021