Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Gaja Ca'Marcanda Magari Bolgheri

Rode Wijn

Gaja Ca'Marcanda Magari Bolgheri
  • Gaja Ca'Marcanda Magari Bolgheri
  • Gaja Ca'Marcanda Magari Bolgheri

Gaja Ca'Marcanda Magari Bolgheri

Rode Wijn

Wijnhuis / merkGaja
DruivensoortMerlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc
LandItalië
RegioToscane - Ca'Marcanda
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol14%
Oogstjaar2012
Out of stock

De iconische wijnmaker Angelo Gaja (1940) zette eigenhandig Piemonte op de internationale wijnkaart. Naast de wijngaarden in Piemonte bezit Gaja ook wijngaarden in Toscane, waaronder Ca’Marcanda in Bolgheri. In 1996 kocht Gaja Ca’Marcanda (60 ha) aan en gaf het de huidige naam, een verwijzing naar de eindeloze reeks onderhandelingen die hij voerde om het domein in bezit te krijgen. Hij rooide een groot gedeelte van de sangiovese-stokken en herplantte deze met Franse variëteiten zoals merlot, cabernet en syrah. De Super Tuscan was geboren! Promis is de jonge-stokken-wijn van Ca’Marcanda en Magari is de wijn met een groter potentieel. Het vlaggenschip van het domein is de Camarcanda. Vistamare is een eigenzinnige witte wijn van vermentino en viognier.

Klimaat/Terroir

De druiven voor deze wijn komen uit de Maremma: de relatief koele kuststreek ten westen van het Chiantigebied. De bodems bestaan vooral uit terre brune, rijk aan klei en zand.

Vinificatie

De drie gebruikte druivenrassen worden apart geoogst, vergist en gedurende 12 maanden gerijpt op nieuwe en gebruikte eikenhouten fusten. Daarna wordt de wijn geblend en volgt nog een half jaar flesrijping.

Druiven

Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc. 

Geur & Smaak

Een typische ‘Bordeauxblend’ met een onmiskenbaar Italiaanse inslag. Met veel complexiteit, kruiderijen en zwart fruit is dit een volle wijn met een voorbeeldige balans en lengte.

Serveersuggestie

Heerlijk bij gerechten met lamsvlees of een gegrilde ribeye.

Weetje

Magari betekend 'If only it were true', en wordt door italianen gebruikt om de hoop op een mooie toekomst uit te drukken. Met ingang van de vintage 2013 is de herkomst van de wijn Bolgheri.

Gaja Ca'Marcanda Magari Bolgheri

Gaja Ca'Marcanda Magari Bolgheri