U dient minimaal 18 jaar te zijn om
Passievoorwhisky.nl te mogen bezoeken.
SORRY, je hebt niet de wettelijke leeftijd om toegang te krijgen tot onze website
Poderi Luigi Einaudi Barbera
Rode Wijn
Poderi Luigi Einaudi Barbera
Rode Wijn
Wijnhuis / merk | Poderi Luigi Einaudi |
Druivensoort | Barbera |
Land | Italië |
Regio | Piemonte |
Inhoudsmaat | 0.75 liter |
Alc/vol | 14.5% |
Oogstjaar | 2016 |
EAN | 8026879004019 |
In 1897 studeert de 23-jarige Luigi Einaudi af als econoom aan de Universiteit van Turijn. Van de opbrengst van zijn eerste boek koopt hij een boerderij in de Piemontese streek Langhe. Een succesvolle journalistieke, wetenschappelijke en politieke loopbaan volgt – Luigi Einaudi is na WO II de eerste president van Italië – maar hij blijft nauw betrokken bij de uitbreiding en ontwikkeling van zijn wijnbedrijf. De stelregel bij de keuze van nieuwe wijngaarden is tot op de dag van vandaag dat ‘a great wine can only come from a great vineyard and great terroir’. De cru San Luigi in Dogliani en de meest recente cru Cannubi in Barolo zijn daar goede voorbeelden van. Kwaliteit is het belangrijkste doel voor Einaudi en de vele erkenningen door internationale wijnspecialisten bevestigen dat het constante streven naar kwaliteit altijd resultaat oplevert. Sinds 1990 is het wijnbedrijf in handen van Luigi’s talentvolle achterkleinzoon Matteo Sardegna.
Klimaat/Terroir
Landklimaat met lange koude winters en warme, vaak vochtige zomers. De wijngaarden San Luigi en San Giacomo in Dogliani liggen op 380 meter hoogte en zijn gericht op het zuiden en zuidoosten. De bodems bestaan uit kalksteen, klei en mergel.
Vinificatie
De druiven worden in roestvrijstalen tanks vergist. De wijn rijpt 12 maanden op zowel houten foeders als kleine eikenhouten vaten. Aansluitend rijpt de wijn nog enkele maanden op fles.
Druiven
Barbera.
Geur & Smaak
Robijnrode wijn met donkere schakering en aroma’s van rood fruit, kersen, bosfruit en wat cederhout. De smaak is vol en geconcentreerd met datzelfde rode en donkere fruit, zoethout, wat aardse tonen, fluwelen tannines en een aangename complexiteit.
Serveersuggestie
Lekker bij gegrilde ossenhaas, pasta’s met stevige (vlees)sauzen, vlezige paddenstoelen en harde kazen.
Weetje
De druiven van deze Barbera groeien in de San Luigi en San Giacomo wijngaarden in Dogliani en hebben een gunstige zuidelijke positie.