Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Le Dix de Los Vascos 2009

Rode Wijn

Le Dix de Los Vascos 2009
  • Le Dix de Los Vascos 2009
  • Le Dix de Los Vascos 2009
  • Le Dix de Los Vascos 2009

Le Dix de Los Vascos 2009

Rode Wijn

Wijnhuis / merkLe Dix de Los Vascos
DruivensoortCabernet Sauvignon, Syrah, Carménère
LandChili
RegioColchagua Valley
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol14%
Oogstjaar2009
Out of stock

Omschrijving

Deze wijn is 18 maanden gerijpt op nieuw Frans eiken. De houten vaten, waaronder een groot deel barriques, zijn afkomstig van de eigen kuiperij van Château Lafite-Rotschild. Intens rood van kleur met een granaatrode schakering. De geur opent met kersenaroma's omlijnd met een subtiele vleug braam. Dan volgen zoethout, saffraan, rode paprika, nootmuskaat, witte en zwarte peper met boventonen van witte cacao, tabak en cederhout. De smaak is gul en breed: aangenaam dominant, de rijpe tannines completeren op fraaie wijze de tonen van zwarte olijf en een delicaat vleugje zwarte chocolade. Dit is een grote wijn met een geweldige elegantie en diepte.

Extra info Vina Los Vascos

Sinds 1988 maakt Los Vascos deel uit van de Domaines Barons de Rothschild (Lafite), een groep wijnhuizen onder leiding van het befaamde Château Lafite-Rothschild in Bordeaux.

De wijngaarden liggen op ruim 120 meter hoogte en op ca. 40 kilometer van de Stille Oceaan. Wind van zee tempert de hitte tijdens de zomermaanden en 's winters is het gebied vrij van vorst. Door de flinke temperatuurverschillen tussen dag en nacht rijpen de druiven langzaam en krijgen ze alle gelegenheid om hun volledige aromapotentieel te ontwikkelen.

Dankzij een ultramodern 'klimaat-monitoring-systeem' is men voortdurend op de hoogte van waterhuishouding, luchtvochtigheid en temperatuur rond de wijnstokken.

Le Dix de Los Vascos 2009

Le Dix de Los Vascos 2009