Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Beaurempart Grande Réserve Rouge 2022

Indication Géographique Protégée - Pays D'Oc

Beaurempart Grande Réserve Rouge
  • Beaurempart Grande Réserve Rouge
  • Beaurempart Grande Réserve Rouge

Beaurempart Grande Réserve Rouge 2022

Indication Géographique Protégée - Pays D'Oc

Wijnhuis / merkBeaurempart
DruivensoortCabernet Sauvignon, Merlot
LandFrance
RegioPays d'Oc
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol13.5%
Oogstjaar2021
EAN3700619312040
Out of stock

Het zonnige Pays d’Oc is in trek bij zowel wijndrinkers als wijnmakers. Door het gunstige klimaat en de ligging tussen Pyreneeën, de bergen van de Cévennen en de Middellandse Zee zijn de mogelijkheden zijn er legio. Het terroir en het klimaat van het gebied zijn ideaal om druiven tot volledige rijping te laten komen en daar karaktervolle wijnen van te maken voor elk type consument tegen een aantrekkelijke prijs. Ook bekende blauwe druiven als Cabernet Sauvignon en Merlot doen het hier prima. Beaurempart maakt er gulle en geconcentreerde rode wijnen van die aansprekend zijn voor een breed wijnpubliek.

Klimaat/Terroir

Een mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. De nachten zijn koel en de bodem bestaat uit kalksteen en klei.

Vinificatie

De druiven worden regelmatig op rijpheid getest en pas geoogst als ze volledig rijp zijn. Ze worden ontsteeld en gekneusd en vervolgens in betonnen cuves vergist. De wijn rijpt een aantal maanden in RVS-tanks voordat hij gebotteld wordt.

Druiven

Cabernet Sauvignon, Merlot.

Geur & Smaak

Diepgekleurde robijnrode wijn met een elegant bouquet van zwarte bessen, pruimen, groene paprika en subtiele tonen van vanille en toffee. De smaak is gul en sappig en de afdronk fluweelzacht.

Serveersuggestie

Heerlijke wijn bij tournedos met knoflookaardappeltjes uit de oven, gemarineerde spare ribs, gegrilde groentes en pittige kazen.

Beaurempart Grande Réserve Rouge

Beaurempart Grande Réserve Rouge 2022