Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

William Fèvre Chablis 2019

Appelation Chablis Contrôlée

William Fèvre Chablis
  • William Fèvre Chablis
  • William Fèvre Chablis

William Fèvre Chablis 2019

Appelation Chablis Contrôlée

Wijnhuis / merkWilliam Fèvre
DruivensoortChardonnay
LandFrance
RegioChablis
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol13%
Oogstjaar2019
EAN3443620019644
€ 23,10-12%
€ 20,33

Slechts één verkrijgbaar

In 1959 oogstte William Fèvre zijn eerste vintage van zijn domein. Afkomstig uit een familie die zich al 250 jaar met wijnbouw in Chablis bezighield, lag het voor de hand dat hij zijn eigen wijndomein met 7 hectare begon. Inmiddels bezit Domaine William Fèvre 78 hectare, verdeeld over 90 percelen, en is daarmee een van de grootste wijnbedrijven in Chablis. 16 hectare is geclassificeerd als Premier Cru, 15 hectare als Grand Cru. Fèvre maakt Chablis waarin het complexe terroir van de afzonderlijke percelen zo puur mogelijk tot uitdrukking komt. Om die reden gebruikt wijnmaker Didier Séguier geen of slechts gebruikte eikenhouten vaten, zijn de rendementen laag en worden er in de wijngaarden geen chemische middelen gebruikt. Elk perceel en elk oogstjaar zorgen voor geheel unieke wijnen.

Klimaat/Terroir

Semi-continentaal klimaat met gure, natte winters. De Kimmeridgien-bodems zijn rijk aan (oester)kalk.

Vinificatie 

De druiven worden op lage temperatuur vergist in roestvrijstalen tanks. Ook de rijping van 8-10 maanden vindt plaats in roestvrijstaal.

Druiven

Chardonnay.

Geur & Smaak

Elegante wijn met florale aroma’s, frisse citrus, wit fruit en veel mineraliteit. De smaak is strakdroog, maar sappig en soepel en de afdronk heerlijk lang.

Serveersuggestie

Topwijn bij oesters en andere schaal- en schelpdieren, gegrilde vis, sushi en sashimi, lichte gerechten met kip en jonge witte kazen zoals bijvoorbeeld geitenkaas.

Weetje

In 2014 verkreeg het domein het duurzaamheidscertificaat ‘High Environmental Value’ (HVE), dit is de hoogste kwalificatie voor de eisen die gesteld worden aan het milieu.

Dag
:
uur
:
min
:
sec
William Fèvre Chablis

William Fèvre Chablis 2019

€ 23,10-12%
€ 20,33

Op voorraad