Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Palari Rocca Coeli Etna Bianco 2019

Etna Blanco DOC

Palari Rocca Coeli Etna Bianco
  • Palari Rocca Coeli Etna Bianco
  • Palari Rocca Coeli Etna Bianco

Palari Rocca Coeli Etna Bianco 2019

Etna Blanco DOC

Wijnhuis / merkPalari
DruivensoortCarricante, Minella Bianca
LandItaly
RegioSicily
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol13%
Oogstjaar2019
Out of stock

Wij hebben de hand weten te leggen op een aantal zeer beperkt verkrijgbare Siciliaanse wijnen van het prestigieuze wijnhuis Palari uit Sicilië. Eigenaar en wijnmaker Salvatore Geraci bezit hier een aantal kleine wijngaarden gelegen binnen de door Salvatore zelf geherintroduceerde DOC Faro en de nieuwe DOC Sicilia en DOC Etna.

DOC Etna is Palari’s wijngoed dat gelegen is op de noordoostelijke flanken van de Etna op zo’n uurtje rijden van Taormina. De slechts 2 ha tellende wijngaard ligt zo’n 800 meter hoog en herbergt 80 jaar oude stokken op vulkanisch terroir en brengt Palari’s nu al legendarische “Rocca Coeli” wijnen voort. Rood wordt wederom gemaakt van Nerello Mascalese en wit van Carricante en Minella bianca.

De wijnen van Palari worden biologisch (niet gecertificeerd) gemaakt, met inheemse gisten, van een piepkleine (30 hl/ha) handmatige oogst. Alles gaat hier piano, piano, langzaam aan. Het is dan ook geen uitzondering dat Palari’s topwijnen 5 of 6 jaar in de kelder van het domein blijven voordat deze (zeer beperkt) beschikbaar komen om zonder uitzondering nog jarenlang kunnen rijpen.

Palari’s wijnen zijn rijp, met oxidatieve tonen, frisse zuren en een enorme lengte welke doen denken aan de stijl van wijnen uit de stal van Bodegas López de Heredia en Château Musar. Ook het bewaarpotentieel van Palari’s wijnen is uitzonderlijk te noemen. Neem gerust 10-15 jaar tot soms wel 20 jaar in acht.

Alle wijnen worden met grote regelmaat bekroond met Tre Bicchieri, Cinque Grappoli en hoge scores van Robert Parker.

Dag
:
uur
:
min
:
sec
Palari Rocca Coeli Etna Bianco

Palari Rocca Coeli Etna Bianco 2019