Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

McPherson Pinot Grigio 'Bella' 2022

South Eastern Australia

McPherson Pinot Grigio 'Bella'
  • McPherson Pinot Grigio 'Bella'
  • McPherson Pinot Grigio 'Bella'

McPherson Pinot Grigio 'Bella' 2022

South Eastern Australia

Wijnhuis / merkMcPherson Wines
DruivensoortPinot Grigio
LandAustralia
RegioSouth Eastern Australia
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol12%
Oogstjaar2022
EAN9318128001993
Out of stock

Over deze wijn

Een eerbetoon aan Bella McPherson, haar vastberadenheid en haar grillige karakter, die tot uitdrukking komen in deze expressieve en weelderige pinot grigio.

Afkomstig uit de wijngaarden in Murray Darling. Deze pinot grigio is lichtgeel van kleur, met aroma’s van appel, peer en citrus. In de smaak fris en fruitig, met een hint van honing en met een aangenaam bittertje in de afdronk.

Over het wijnhuis McPherson Wines

McPherson Wines vindt zijn oorsprong in 1968. De jonge Andrew McPherson en zijn vader Jock startten het wijnbedrijf samen, nadat Jock jarenlang had gewerkt voor wijnhuizen in New South Wales. Wijngaarden werden aangekocht in Central Victoria en Murray Darling, in het zuiden van Australië. Naast de eigen wijngaarden werkt men al jarenlang samen met een aantal druiventelers in Victoria die werken volgens de richtlijnen van McPherson. Vader en zoon besloten zich te focussen op populaire druivenrassen zoals Sauvignon Blanc, Pinot Grigio, Chardonnay, Merlot en Shiraz. Jock’s jarenlange ervaring in de Australische wijnbouw, stelde hem en Andrew in staat wijnen te produceren die al snel volop internationale waardering kregen.   

Het succes van McPherson Wines zorgde ervoor dat dat Andrew McPherson in 2000 besloot een nieuwe, ‘state of the art’ wijnkelder te bouwen in Victoria. Daarnaast kwam wijnmaakster Joanne Nash het team versterken. Onder toeziend oog van Andrew leerde zij de fijne kneepjes van het wijn maken. Sinds 2011 is Joanne chef wijnmaker bij McPherson Wines. Door druiven afkomstig uit hoger gelegen wijngaarden in Strathbogie Ranges te combineren met druiven uit de lager gelegen percelen in de Goulburn Vallei, weet wijnmaakster Joanne fruitige, gebalanceerde en moderne Australische wijnen te produceren.

Vandaag de dag is het wijngoed nog steeds in handen van de familie McPherson. Andrew’s vrouw Nicole, dochter Alexandra, en zoon Angus zijn nauw betrokken bij de wijnproductie van McPherson Wines. De McPherson Family wijnen zijn vernoemd naar de verschillende familieleden, waarbij iedereen wijn een weerspiegeling is van het betreffende familielid.

Dag
:
uur
:
min
:
sec
McPherson Pinot Grigio 'Bella'

McPherson Pinot Grigio 'Bella' 2022