Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Taylor's Fine White

White Port

Taylor's Fine White
  • Taylor's Fine White
  • Taylor's Fine White

Taylor's Fine White

White Port

Wijnhuis / merkTaylor's
DruivensoortVerdelho, Malvasia
LandPortugal
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol20%
EAN5013626111239
Niet op voorraad

Taylor’s werd opgericht in 1692 en behoort tot de oudste porthuizen in de Dourovallei. Een onafhankelijk familiebedrijf, dat zich exclusief toelegt op de productie van port en wereldwijd beschouwd wordt als de benchmark voor vintage ports. Afkomstig van de steile Quintas Vargellas, Terra Feita en Junco, onderscheiden deze jaargangports zich zowel door hun elegantie en balans als door hun kracht en lange levensduur. Taylor’s beschikt ook over grote reserves houtgerijpte port, waaruit prachtige oude tawny’s gecreëerd worden, waaronder de legendarische Single Vintage Tawny uit 1863. Last but not least was Taylor’s de bedenker van de immer succesvolle Late Bottled Vintage en is het van die portstijl tot op de dag van vandaag de belangrijkste producent.

Klimaat/Terroir

Een klimaat met warme zomers en tamelijk milde winters. Het terroir kent elementen van kalk, kiezel en klei.

Vinficatie

Tijdens de intensieve inweking van sap op schillen komt de fermentatie op gang. Die wordt gestopt als de wijn het juiste alcoholpercentage heeft door toevoeging van wijnalcohol. Hierop volgt rijping op eikenhout.

Druiven

Verdelho, Malvasia.

Geur & Smaak

Special White is goudgeel gekleurd en geurt rijp naar marmelade en witte vruchten. Van smaak is hij aangenaam zoet met een aanzet van zwoel gedroogd en gekonfijt fruit: abrikoos, perzik en rozijnen.

Serveersuggestie

Te serveren als aperitief, gerechten waarin kappertjes zijn verwerkt en of garnaaltjes en gerookte vis.

Taylor's Fine White

Taylor's Fine White