Scali Sirkel Chenin Blanc

Witte Wijn

Meer details

Wijnhuis / merk
Scali
Druivensoort
Chenin Blanc
Land
Zuid-Afrika
Inhoudsmaat
0.75 liter
Alcoholpercentage
12.5%
Oogstjaar
2016
EAN
608051187765
Beschikbaarheid
Dit product is momenteel niet op voorraad

Voeg toe aan vergelijken

Scali

Willie en Tania de Waal zijn de vijfde generatie die op de farm ‘Schoone Oord’ wonen. De over-over grootvader van Willie kocht de boerderij in 1877 met een diamant die hij vond in Kimberley. Sinds die tijd worden de wijngaarden onderhouden door De Waals. Willie en Tania besloten niet alleen druiven te verbouwen, maar ook wijn ervan te maken. Van 50 liter pinotage in 1993 tot 1 vat in 1997 tot 20 vaten in 1999, teveel om zelf op te drinken…

De Scali’s zijn ontzettend gastvrij, buitengewoon aardig en houden allebei van het goede leven. Tania kookt op restaurant niveau en Willie schenkt de glazen nog eens vol. Die instelling kan je terugproeven in hun wijnen.

De wijngaard

Scali heeft zijn wijngaarden in Voor-Paardeberg, een klein subgebiedje in Paarl. Tegen de hellingen van de Paardeberg liggen de glooiende wijngaarden. Het is hier wat koeler dan bij het stadje Paarl, door de invloed van de Atlantische Oceaan en de hogere ligging. Pinotage staat al aangeplant sinds 1972 en in 1997 hadden ze de vooruitziende blik dat Syrah de druif van de toekomst in Zuid-Afrika was. Nu heeft ‘iedereen’ Syrah staan, toen waren ze een van de eersten. De ondergrond bestaat voornamelijk uit schalie (shale) oftewel kleisteen. Verweerd graniet zorgt voor een goede waterdoorlating. De naam Scali is een samentrekking van ‘Schoone Oord’ en ‘skalie’ (Afrikaans voor schalie).

De wijnen

Alle wijnen van Scali zijn ongeklaard én ongefilterd, bevatten zeer weinig sulfiet en hebben geen koude stabilisatie ondergaan. Er is dus bezinksel in de fles, een volkomen natuurlijk en onschuldig verschijnsel.

30 Andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0