Comtesse Thibier Chardonnay

Witte Wijn

Meer details

Wijnhuis / merk
Yvon Mau
Druivensoort
Chardonnay
Inhoudsmaat
0.75 liter
Alcoholpercentage
11.5%
Oogstjaar
2019
EAN
3192371126308
Beschikbaarheid
Dit product is momenteel niet op voorraad

Over het wijnhuis Yvon Mau

Het huis Yvon Mau bestaat al sinds 1897. De initiatiefnemer was Aristide Mau, maar het is diens zoon Yvon, die op zijn vélocipède (ouderwetse fiets) langs de wijnboeren in de Bordeaux-regio ging om wijnen te selecteren die hij kon verkopen. Hij maakte goede selecties en breidde zo zijn portfolio uit. Het huis Yvon Mau werd zo een bekend en gerenommeerd wijnhandelaar.

Niet alléén selecteerde het bedrijf Bordeaux-wijnen, maar in de loop der tijd zijn daar ook wijnen uit de regio's voor de Vins de Pays bijgekomen.

Over deze wijn

In de jaren 1990 wilde de wijnhandelaar Jean-François Mau speciale aandacht geven aan vrouwen die van wijn houden. Nog tot de jaren 1980 werd in sommige kringen in Frankrijk nog steeds gezegd dat een eerzame vrouw geen wijn drinkt. Deze ouderwetse ideeën wilde Mau doorbreken.

Dit project, dat hij samen met zijn vrouw Catherine opzette, leidde hen buiten hun geliefde regio Bordeaux omdat ze op zoek gingen naar wijnen die soepel, fruitig en elegant waren. Dit type wijnen vond en vind je meer in het zuiden van Frankrijk, een regio waar zij graag hun vakanties doorbrachten.

Zo lanceerden zij de speciale cuvées van Comtesse Thibier, de meisjesnaam van Catherine: een Chardonnay en een Merlot. De witgouden Chardonnay, geurt naar witte bloesem, perzik en een vleugje amandelen. In de mond is de wijn fris en vol van smaak. Fruitige tonen van perzik, abrikoos en citrusfruit worden opgevolgd door een lange afdronk.

30 Andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0