Elena Walch Moscato Rosa 37.5cl

Zoete Wijn

Meer details

Wijnhuis / merk
Elena Walch
Druivensoort
Moscato Rosa
Land
Italië
Inhoudsmaat
0.375 liter
Alcoholpercentage
13%
Oogstjaar
2017
Beschikbaarheid
Dit product is momenteel niet op voorraad

Voeg toe aan vergelijken

Elena Walch behoort tot de top van wijnhuizen in Alto Adige. Samen met haar twee dochters runt Elena Walch het familiebedrijf een maakt zij kwaliteitswijnen die
internationaal veel succes oogsten. Niet zo verwonderlijk, want Elena Walch speelde een leidende rol in de kwaliteitsrevolutie die Alto Adige de afgelopen decennia heeft doorgemaakt. Maar niet alleen die innovaties in wijngaard en kelder maken haar wijnen zo uitzonderlijk. Haar filosofie is vooral ook gewijd aan het terroir en het idee dat de specifieke eigenschappen van bodem, (micro)klimaat én werk in de wijngaard in elke wijn optimaal tot hun recht moeten komen. Ook duurzaamheid is in alle facetten van de wijnproductie een belangrijk uitgangspunt. De schilderachtige domeinen Castel Ringberg en Kastelaz vormen de kern van de wijngaarden, die in totaal zo’n 55 hectare beslaan. De wijnen van Elena Walch kenmerken zich door hun moderne, elegante en verfijnde stijl.

Klimaat/Terroir

Warme zomers, relatief milde winters. De wijngaarden liggen op 300 tot 500 meter hoogte tussen de dropjes Tramin en Montan, en hebben een zuidwestelijke tot zuidoostelijke expositie. De bodem bevat kalksteen, zand en klei.

Vinificatie

Alleen de beste overrijpe druiven worden met de hand geoogst en koel vergist in roestvrijstalen tanks. Hierna rijpt de wijn nog 10 maanden, eveneens in roestvrijstalen tanks.

Druiven

Moscato Rosa.

Geur & Smaak

Helderrode, lichtvoetige wijn met een friszoete smaak en intense aroma’s van rozenblaadjes.

Serveersuggestie

Serveer licht gekoeld (12 à 14 graden) bij niet te zware desserts met fruit en chocolade. Een glas van deze wijn is ook heerlijk als dessert op zich.

Weetje

Goed bewaard is de wijn tot 8 jaar na de oogst houdbaar.

12 Andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0