Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Paul Mas Estate Chardonnay

Witte Wijn

Paul Mas Estate Chardonnay
  • Paul Mas Estate Chardonnay
  • Paul Mas Estate Chardonnay

Paul Mas Estate Chardonnay

Witte Wijn

SerieSingle Vineyard Collection
Wijnhuis / merkDomaines Paul Mas
DruivensoortChardonnay
LandFrankrijk
RegioLanguedoc
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol13.5%
Oogstjaar2015
EAN3760040422763
Out of stock

De geschiedenis van Paul Mas begint ruim een eeuw geleden bij Auguste Mas. Hij bezat 9 hectare aan wijngaarden in de midi. Zijn zoon Raymond kocht  in 1934 Domaine de Montredon, wat later werd uitgebreid door zijn zoons Paul en Maxime tot ruim 120 hectare wijngaard. De wijngaard wordt tegenwoordig bestuurd door Jean Claude en Michel, de zoons van Paul. De wijngaarden bevinden zich in verschillende zones, verspreid in de Midi, die klimatologisch en bodem technisch zeer verschillend zijn. De filosofie van les Domaines de Paul Mas is om de eigenschappen van de bodem en druif te behouden, en daar een wijn van te maken naar smaak van de consument. Vandaag de dag is dat een wijn met veel fruit, concentratie, kleur, geur en smaak. Michel Mas maakt alle wijnen in samenwerking met de Australische oenoloog Richard Osborne, die speciaal is aangenomen voor het vinifiëren van de witte wijnen. Hij heeft ruime ervaring als wijnmaker in Australië en daarmee met het maken van wijn in een zeer warm klimaat.

Deze Chardonnay heeft een helder gouden kleur met strogele tinten. In de neus een zeer elegante wijn met veel rijp tropisch fruit, ananas, hazelnoten, de frisse geur van lindebloesem en kweepeer. Daarnaast ook een hint van vanille en geroosterd brood. Op het palet komen frisse aroma’s van groene en rode appels naar voren vergezeld met gedroogd citrusfruit. De wijn is heerlijk fris, droog maar toch fruitig met een lichte tot medium body. In de afdronk tinten van ananas, kalksteen en limoen. De wijn rijpt nog mooi verder in de fles. Wanneer in de eerste 3 jaar gedronken zullen de aroma’s van tropisch fruit de overhand hebben. Daarna zullen de mineralen en boterige tonen zich meer ontwikkelen.

Deze Chardonnay is heerlijk bij zeevruchten en visgerechten, maar ook met wit vlees en ganzenlever paté, zachte kaas, vlaai en fruit desserts gaat hij goed samen.

Paul Mas Estate Chardonnay

Paul Mas Estate Chardonnay