Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Domaine de Baraillon 1958

Armagnac

Domaine de Baraillon 1958
  • Domaine de Baraillon 1958

Domaine de Baraillon 1958

Armagnac

Distillery / merkDomaine de Baraillon
LandFrance
RegioBas-Armagnac
Inhoudsmaat0.7 liter
Alc/vol42%
Gedistilleerd1958
Gebotteld10-01-2022
€ 619,79

Slechts één verkrijgbaar

Proefnotitie

Neus

Hintje leer en kastanjes in de geur. Je proeft de ouderdom en de rijping. De houtaroma's zijn duidelijk waarneembaar en zorgen voor een mild bittere neus. Gepofte kastanjes en iets van rundstoof. Mooi kruidig en heel verfijnd. Stevige geur die toch heel breekbaar lijkt.

Smaak

Dit smaakt, hoe kan het ook anders, naar oude armagnac. Een rustieke smaak waar je je waant in de wijngaarden waar de laatste druifjes nog aan de stokken hangen. Ingedroogd en licht geoxideerd. Als een god in Frankrijk is denk ik verzonnen toen ze dit in het glas hadden. Lekker toast met foie gras erbij en de middag is compleet.

Afdronk

Je zou wensen dat de afdronk uren aanhoudt, want eigenlijk wil je geen afscheid nemen van het glas. Ingedroogd fruit is wat er overblijft in de mond, maar ook in het lege glas.

De distilleerderij

Het Domaine de Baraillon is gevestigd net buiten Lannemaignan in de Bas-Armagnac. Het mooie kleine landgoed wordt omringd door zonnebloem-, maïs- en tarwevelden en natuurlijk wijngaarden. Als je langs het Domaine rijdt, zou je niet eens weten dat er hier Armagnac geproduceerd wordt, ware het niet dat er een groot vat aan de kant van de weg staat met hun naam erop geschreven. 

De armagnacs van Claverie zijn een combinatie van twee eigendommen: 4 hectare van de zus van patriach Paul in Le Freche en 12 hectare rondom zijn huis. Alle wijngaarden staan vol met de drie grote druivensoorten, Baco, Colombard en Ugni Blanc. Tot 2012 werd er gebruik gemaakt van de distilleerderij Loubere in Labastide d'Armagnac, maar in 2012 kochten ze hun eigen distilleerketel waarin ze nu hun wijnen omzetten in sterke dranken. De verse eau de vie gaat normaal gesproken in vaten van 5000 liter voordat het wordt overgeheveld naar kleinere vaten. Hier worden zowel nieuwe als oude vaten voor gebruikt. Regelmatig worden de vaten belucht om oxidatie te bevorderen. De oudste voorraden dateren uit de late jaren van de 19de eeuw en het lijkt af en toe of de tijd heeft stilgestaan bij Domaine de Baraillon. Traditie en kwaliteit staan dan ook hoog in het vaandel bij de familie.  

Domaine de Baraillon 1958

Domaine de Baraillon 1958

€ 619,79

Op voorraad