U dient minimaal 18 jaar te zijn om
Passievoorwhisky.nl te mogen bezoeken.
SORRY, je hebt niet de wettelijke leeftijd om toegang te krijgen tot onze website
Domaine de Baraillon 1960
Bas-Armagnac
Domaine de Baraillon 1960
Bas-Armagnac
Distillery / merk | Domaine de Baraillon |
Land | France |
Regio | Bas-Armagnac |
Inhoudsmaat | 0.7 liter |
Alc/vol | 41% |
Gedistilleerd | 1960 |
Gebotteld | 24-02-2022 |
Domaine de Baraillon 1960
Proefnotitie
Neus
Fresia's is de eerst geur die genoemd wordt en inderdaad wat een bloementuin in dit glas. Ook verse appels en sinaasappelmarmalade. Relatief een frisse neus voor een distillaat dat ruim 60 jaar heeft liggen rijpen. Het hout is zeker aanwezig en maakt er een heel mooi geheel van.
Smaak
Heerlijk fruitig, rijpe druiven, abrikozen en nectarines vullen de mond met deze heerlijke smaken. Het verse fruit maakt langzaam plaats voor rozijnen en dadels. Romige toffee en karamel wordt ook geproefd.
Afdronk
Heerlijk fruitig en lang aanhoudend met een romig mondgevoel.
De distilleerderij
Het Domaine de Baraillon is gevestigd net buiten Lannemaignan in de Bas-Armagnac. Het mooie kleine landgoed wordt omringd door zonnebloem-, maïs- en tarwevelden en natuurlijk wijngaarden. Als je langs het Domaine rijdt, zou je niet eens weten dat er hier Armagnac geproduceerd wordt, ware het niet dat er een groot vat aan de kant van de weg staat met hun naam erop geschreven.
De armagnacs van Claverie zijn een combinatie van twee eigendommen: 4 hectare van de zus van patriach Paul in Le Freche en 12 hectare rondom zijn huis. Alle wijngaarden staan vol met de drie grote druivensoorten, Baco, Colombard en Ugni Blanc. Tot 2012 werd er gebruik gemaakt van de distilleerderij Loubere in Labastide d'Armagnac, maar in 2012 kochten ze hun eigen distilleerketel waarin ze nu hun wijnen omzetten in sterke dranken. De verse eau de vie gaat normaal gesproken in vaten van 5000 liter voordat het wordt overgeheveld naar kleinere vaten. Hier worden zowel nieuwe als oude vaten voor gebruikt. Regelmatig worden de vaten belucht om oxidatie te bevorderen. De oudste voorraden dateren uit de late jaren van de 19de eeuw en het lijkt af en toe of de tijd heeft stilgestaan bij Domaine de Baraillon. Traditie en kwaliteit staan dan ook hoog in het vaandel bij de familie.