U dient minimaal 18 jaar te zijn om
Passievoorwhisky.nl te mogen bezoeken.
SORRY, je hebt niet de wettelijke leeftijd om toegang te krijgen tot onze website
Domaine de Baraillon 1972
Bas-Armagnac
Domaine de Baraillon 1972
Bas-Armagnac
Distillery / merk | Domaine de Baraillon |
Land | France |
Regio | Bas-Armagnac |
Inhoudsmaat | 0.7 liter |
Alc/vol | 47% |
Gedistilleerd | 1972 |
Gebotteld | 09-03-2022 |
Domaine de Baraillon 1972
Proefnotitie
Neus
50 jaar houtrijping is duidelijk terug te ruiken in ons proefglaasje. Veel houtaroma's en veel donker zoet fruit. Denk aan zoete druiven, kersen en pruimen. Daarnaast vanille en karamel en iets waar we ook wel op hoopten; rancio. De rijpe kruidige geur maakt deze armagnac tot een feestje voor de neus.
Smaak
Eerst zoet, maar later drogend in de mond. Antiekwas en sinaasappelmarmalade, ook hier de rancio en de houtinvloeden die karakter geven aan het geheel. Volle rijke smaak die veel indruk maakt op ons proefpanel.
Afdronk
De afdronk is lang en een mooie samenvatting van wat we geroken en geproefd hebben. Dik in het hout en mooi gerijpt fruit.
De distilleerderij
Het Domaine de Baraillon is gevestigd net buiten Lannemaignan in de Bas-Armagnac. Het mooie kleine landgoed wordt omringd door zonnebloem-, maïs- en tarwevelden en natuurlijk wijngaarden. Als je langs het Domaine rijdt, zou je niet eens weten dat er hier Armagnac geproduceerd wordt, ware het niet dat er een groot vat aan de kant van de weg staat met hun naam erop geschreven.
De armagnacs van Claverie zijn een combinatie van twee eigendommen: 4 hectare van de zus van patriach Paul in Le Freche en 12 hectare rondom zijn huis. Alle wijngaarden staan vol met de drie grote druivensoorten, Baco, Colombard en Ugni Blanc. Tot 2012 werd er gebruik gemaakt van de distilleerderij Loubere in Labastide d'Armagnac, maar in 2012 kochten ze hun eigen distilleerketel waarin ze nu hun wijnen omzetten in sterke dranken. De verse eau de vie gaat normaal gesproken in vaten van 5000 liter voordat het wordt overgeheveld naar kleinere vaten. Hier worden zowel nieuwe als oude vaten voor gebruikt. Regelmatig worden de vaten belucht om oxidatie te bevorderen. De oudste voorraden dateren uit de late jaren van de 19de eeuw en het lijkt af en toe of de tijd heeft stilgestaan bij Domaine de Baraillon. Traditie en kwaliteit staan dan ook hoog in het vaandel bij de familie.