Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Domaine de Baraillon 1992

Bas-Armagnac

Domaine de Baraillon 1992
  • Domaine de Baraillon 1992

Domaine de Baraillon 1992

Bas-Armagnac

Distillery / merkDomaine de Baraillon
LandFrance
RegioBas-Armagnac
Inhoudsmaat0.7 liter
Alc/vol45%
Gedistilleerd1992
Gebotteld26-01-2022
Out of stock

Proefnotitie

Neus

Sappige perziken, jonge appels en druiven die overgaan op meer tropisch fruit. Ook een mooi bloemig aroma komt uit het glas stuiven. Als het glas even staat komen de rozijntjes mooi tot hun recht en wordt de geur wat meer belegen.

Smaak

Geloof het of niet, maar geconfijte ananas werd genoemd en toen we het hoorde konden we in eerste instantie niets anders proeven. Later ook wat zoeter fruit als mango, maar naast dit dikke fruitkarakter ook een smakelijk notensmaakje van geroosterde walnoten.

Afdronk

Complex en fruitig zoet.

De distilleerderij

Het Domaine de Baraillon is gevestigd net buiten Lannemaignan in de Bas-Armagnac. Het mooie kleine landgoed wordt omringd door zonnebloem-, maïs- en tarwevelden en natuurlijk wijngaarden. Als je langs het Domaine rijdt, zou je niet eens weten dat er hier Armagnac geproduceerd wordt, ware het niet dat er een groot vat aan de kant van de weg staat met hun naam erop geschreven. 

De armagnacs van Claverie zijn een combinatie van twee eigendommen: 4 hectare van de zus van patriach Paul in Le Freche en 12 hectare rondom zijn huis. Alle wijngaarden staan vol met de drie grote druivensoorten, Baco, Colombard en Ugni Blanc. Tot 2012 werd er gebruik gemaakt van de distilleerderij Loubere in Labastide d'Armagnac, maar in 2012 kochten ze hun eigen distilleerketel waarin ze nu hun wijnen omzetten in sterke dranken. De verse eau de vie gaat normaal gesproken in vaten van 5000 liter voordat het wordt overgeheveld naar kleinere vaten. Hier worden zowel nieuwe als oude vaten voor gebruikt. Regelmatig worden de vaten belucht om oxidatie te bevorderen. De oudste voorraden dateren uit de late jaren van de 19de eeuw en het lijkt af en toe of de tijd heeft stilgestaan bij Domaine de Baraillon. Traditie en kwaliteit staan dan ook hoog in het vaandel bij de familie.  

Dag
:
uur
:
min
:
sec
Domaine de Baraillon 1992

Domaine de Baraillon 1992