Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Domaine de Baraillon 1923

Bas-Armagnac

Domaine de Baraillon 1923
  • Domaine de Baraillon 1923

Domaine de Baraillon 1923

Bas-Armagnac

Distillery / merkDomaine de Baraillon
LandFrance
RegioBas-Armagnac
Inhoudsmaat0.7 liter
Alc/vol40%
Gedistilleerd1923
Gebotteld28-02-2019
€ 1.033,02-12%
€ 909,05

Slechts één verkrijgbaar

Proefnotitie

Neus

Een enorm fruitig karakter, maar dan in de vorm van potpourri. De rozijntjes zijn ook goed aanwezig, maar wat een finesse na zo'n lange tijd in het vat. Geuren die we eigenlijk niet kennen in de tegenwoordige tijd. Hintje bitter (angelica wortel) en vanillestokjes, maar dan niet die zoete. Vochtige aarde en meer mosachtige tonen, hintje menthol en de geur van koperdraad. Alles mooi in harmonie.

Smaak

Subtiele zoetheid met een hint van honing. Alsof je met een imker staat te kletsen, de honing is echt op de achtergrond. Ook fruit laat duidelijk van zich horen en rancio moet zeker genoemd worden. Naast de honing ook maple siroop en zoete thee. Als we doorproeven dan komen ook wilde perzik en abrikozen in de proefnotities naar voren. Maar alles perfect in balans. Geen een smaak voert de boventoon.

Afdronk

Tiramisu is wat er genoemd wordt. Cacaopoeder op heerlijke marsala gedrenkte lange vingers.

De distilleerderij

Het Domaine de Baraillon is gevestigd net buiten Lannemaignan in de Bas-Armagnac. Het mooie kleine landgoed wordt omringd door zonnebloem-, maïs- en tarwevelden en natuurlijk wijngaarden. Als je langs het Domaine rijdt, zou je niet eens weten dat er hier Armagnac geproduceerd wordt, ware het niet dat er een groot vat aan de kant van de weg staat met hun naam erop geschreven. 

De armagnacs van Claverie zijn een combinatie van twee eigendommen: 4 hectare van de zus van patriach Paul in Le Freche en 12 hectare rondom zijn huis. Alle wijngaarden staan vol met de drie grote druivensoorten, Baco, Colombard en Ugni Blanc. Tot 2012 werd er gebruik gemaakt van de distilleerderij Loubere in Labastide d'Armagnac, maar in 2012 kochten ze hun eigen distilleerketel waarin ze nu hun wijnen omzetten in sterke dranken. De verse eau de vie gaat normaal gesproken in vaten van 5000 liter voordat het wordt overgeheveld naar kleinere vaten. Hier worden zowel nieuwe als oude vaten voor gebruikt. Regelmatig worden de vaten belucht om oxidatie te bevorderen. De oudste voorraden dateren uit de late jaren van de 19de eeuw en het lijkt af en toe of de tijd heeft stilgestaan bij Domaine de Baraillon. Traditie en kwaliteit staan dan ook hoog in het vaandel bij de familie.  

Dag
:
uur
:
min
:
sec
Domaine de Baraillon 1923

Domaine de Baraillon 1923

€ 1.033,02-12%
€ 909,05

Op voorraad