Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Marie Foucher Lot 77 Cognac #30 "La Découverte" - Malternative Belgium

Cognac Fins Bois

Marie Foucher Lot 77 Cognac #30 "La Découverte" - Malternative Belgium
  • Marie Foucher Lot 77 Cognac #30 "La Découverte" - Malternative Belgium

Marie Foucher Lot 77 Cognac #30 "La Découverte" - Malternative Belgium

Cognac Fins Bois

BottelaarMalternative Belgium
Distillery / merkMarie Foucher
Serie#30 "La Découverte"
LandFrance
RegioCognac - Fins Bois
Inhoudsmaat0.7 liter
Alc/vol51.74%
Gedistilleerd1977
Gebotteld09-04-2024
Aantal flessen396
Out of stock

Marie Foucher Lot 77 Cognac #30 "La Découverte"

Deze Cognac werd in 1977 in Foussignac gedistilleerd. De gemeente Foussignac ligt in de appellatie Fins Bois. De 29 hectaren wijngaarden van dit cognachuis liggen tussen Foussignac en Triac/Roissac, wat net op de grens is met de appellation Grande Champagne. De ligging, en dus de terroir, van deze wijngaarden zorgt ervoor dat deze cognacs als zeer aromatisch beschouwd mogen worden en bij de top van deze cru horen. De wijngaarden werden aangeplant in de jaren '60. Het was de vader van mevrouw Foucher die de cultivering en distillatie startte, Marie nam over in 1980.  

Pieter Knapen en Ysatis Thijs (Malternative Belgium) leerden Marie Foucher in de zomer van 2023 kennen: "Met 42° graden was het één van de warmste dagen van 2023, je zou denken dat dit niet het ideale weer is om cognac te proeven. Niets was minder waar! Marie nam ons mee op reis door de geschiedenis van haar cognacs. Met tal van straffe verhalen en leuke anekdotes konden we met nieuwe ervaringen voldaan huiswaarts keren. Naast cognac is Marie ook gepassioneerd door reizen & kunst. Genoeg stof om over te praten dus. Haar typische Charentaise vierkantswoning ademt geschiedenis en ambacht en de cognackelders zijn een bewijs dat tijd en geduld een schone deugd zijn.
We zijn dan ook heel trots om als eerste (bottelaar) dit cognachuis te ontdekken. Voordien werd er enkel eau de vie verkocht aan Courvoisier en daarvoor nog aan enkele négocients uit de buurt. We zijn dan ook zeer dankbaar met deze volledige exclusieve samenwerking en kijken er ontzettend naar uit om enkele schatten uit deze kelders te kunnen delen."   

Uitleg label

Het artwork op het label is een fantasie op een reisverhaal van de Franse officier en schrijver Pierre Loti. Pierre hield van reizen naar verre bestemmingen, net als Marie. Marie had in oktober net voor ons 2de bezoek een bezoek gebracht aan een expo over Loti te Parijs. De verhalen waren eindeloos....

Proefnotitie

Neus

Ingekookt rijp fruit om de heerlijkste confituren te bereiden. Zeer fruitig en floraal, niet de eerste lentebloesems maar de vlinderstruiken die al enkele winters hebben overleefd. 

Smaak

Zeer gourmand en gelaagd. De alcohol is perfect geïntegreerd. Het likoreuze van grand marnier, met veel mango in combinatie met bijenwas, leder en milde pijptabak.

Afdronk

Medium lange finish waar het fruit in laagjes terugkomt, samen met de heerlijke specerijen die voor een perfecte balans zorgen. Heerlijk drinkbaar en toch een stevige body. Ook perfect met een kopje koffie of gerijpte sigaar.

Wat anderen ervan zeggen

Ruben Luyten heeft deze cognac een zeer mooi recensie gegeven. "A very all-round cognac in my opinion: sweet fruity notes mixed with floral elements and balanced wood."

Lees hier zijn hele proefnotitie.

Dag
:
uur
:
min
:
sec
Marie Foucher Lot 77 Cognac #30 "La Découverte" - Malternative Belgium

Marie Foucher Lot 77 Cognac #30 "La Découverte" - Malternative Belgium