Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Möet & Chandon Grand Vintage 2008

Champagne

Möet & Chandon Grand Vintage 2008
  • Möet & Chandon Grand Vintage 2008
  • Möet & Chandon Grand Vintage 2008

Möet & Chandon Grand Vintage 2008

Champagne

Wijnhuis / merkMoët & Chandon
RegioChampagne
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol12.5%
Oogstjaar2008
EAN3185370612514
Out of stock

Moët & Chandon Grand Vintage 2008

Iedere Grand Vintage is uniek en origineel, een persoonlijke, vrije interpretatie van de bijzondere kwaliteiten van de druiven van dat jaar. De keldermeester beslist om een jaar als vintagejaar uit te roepen op basis van zijn persoonlijke inschatting van de druivenoogst. Hij heeft de volledige vrijheid om een rijpe, complexe en assertieve champagne te creëren met een geheel eigen persoonlijkheid. De Grand Vintage Collection – die teruggaat tot 1842 – omvat de allerbeste wijnen van het Huis en vormt een ode aan de kennis en kunde van de wijnproductie. De net onthulde Grand Vintage 2008 is de 72e vintagechampagne van het huis.  
 
Klimaat en oogst van het jaar

2008 was een koel jaar met lage temperaturen. In september sloeg het weer om en kregen alle druivenvariëteiten een sterke groei-impuls. Uiteindelijk leverde het gezonde, prachtig rijpe druiventrossen op met een frisse zuurgraad, het opvallendste kenmerk van dit wijnjaar.  De champagne is samengesteld uit 40% chardonnay, 37% pinot noir en 23% meunier met een dosage is 5 g/liter. De Grand Vintage 2008 heeft een zuivere focus, een gereserveerde en elegante persoonlijkheid en een uitgesproken maturiteit. 
 
Proefnotitie

Kleur: Schitterend lichtgeel met een fijne, sprankelende pareling. 

Geur: Het bouquet doet denken aan het voorjaar met florale aroma’s van linde, kamperfoelie en acacia, citrusnuances van bergamot en mandarijnschil, een vleugje anijs en groene tomaat gevolgd door zachtere aroma’s van rijp steenfruit, brioche, amandelen en vanille.  

Smaak: Levendig en gepolijst. De onderliggende zuurgraad structureert de zuivere, gerichte smaak. De strakke frisse smaak wordt mooi omhuld en geleid door de textuur van sappig wit fruit.  

Conclusie: Krachtige, verrukkelijke afdronk met een aanhoudende toets van citrusvruchten. 

 

De Moët & Chandon Grand Vintage 2008 kan het best worden gedronken bij een temperatuur tussen de 10 en 12°C. Koeler verliest de wijn mogelijk iets van zijn elegantie en subtiliteit. In een groot wijnglas kunnen het aroma en de smaken zich optimaal ontwikkelen. 

Möet & Chandon Grand Vintage 2008

Möet & Chandon Grand Vintage 2008