Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Scapegrace Gold

Dry Gin

Scapegrace Gold
  • Scapegrace Gold
  • Scapegrace Gold

Scapegrace Gold

Dry Gin

Distillery / merkScapegrace
LandNew Zealand
Inhoudsmaat0.7 liter
Alc/vol57%
Aantal flessen500
EAN9421903387240
Out of stock

Scapegrace is een distilleerderij uit Nieuw-Zeeland. In 2012 zijn twee zwagers Mark Neill en Daniel McLaughlin begonnen met het maken van een gin. In 2018 won Scapegrace Gold beste Gin van de Wereld award tijdens de International Spirits Awards. Geproduceerd in een 19e eeuwse John Dore copper pot still met 12 botanicals; Jeneverbes, koriander, nootmuskaat, kardemom, citroen en sinaasappel schil, kaneel, cassia-, orris- en engelwortel, kruidnagel en zoethout. De flessen zijn geïnspireerd door de klassieke Nederlandse jeneverfles. Scapegrace is een ander woord voor schurk, mocht je het je afvragen.

Aan de Navy strength variant van Scapegrace; Scapegrace Gold Gin, is een 13e ingrediënt toegevoegd, namelijk mandarijnschil. De hogere sterkte laat de smaken echt doorkomen, en dit is de perfecte wrijving tussen complexiteit en balans. Het aroma van deze gin is echt intrigerend. Het is goed rond met een nootachtigheid en aardse kwaliteit van kruidnagel. Deze geven een bijna koffieachtig randje. Er is ook een duidelijk overliggend sinaasappelaroma. Wat de smaak betreft, staan Cassia en Iris centraal, maar deze worden vergezeld door citrustonen, waarbij vooral limoen verrassend naar voren komt. De jeneverbes en venkel spelen een ondersteunende rol in deze gin, samen met een vleugje kruiden van koriander. Het eindigt sterk bloemig, met lis en engelwortel.

Een leuk weetje: deze gin is genomineerd als de beste gin van de wereld in 2018.

Proefnotities:

Geur: Nootachtig, rond. Een mix van nootmuskaat en kruidnagel geven het bijna een koffie gevoel! Verse sinaasappel en mandarijn.

Smaak: Cassia en orris wortel zijn hoofdrolspelers, samen met limoen, jeneverbes en venkel, met een kern van pittige koriander.

Finish: Orris en engelwortel in de afdronk.

Signature drink: Hoewel het een sterke gin is, is hij bijzonder soepel en kan hij puur over veel ijs worden geproefd. Maar als je een langere, meer verfrissende drank wenst, probeer het dan in de mix met tonic. Giet 40 ml gin in een groot glas gevuld met ijs en vul aan met 150 ml Tonic Water. Garneer eenvoudig met een schijfje limoen. Ennn geniet!

Dag
:
uur
:
min
:
sec
Scapegrace Gold

Scapegrace Gold