Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Stauning HØST

Danish Double Malt Whisky

  • Nieuw
Stauning HØST - WEEKLY WHISKY DEAL
  • Stauning HØST - WEEKLY WHISKY DEAL
  • Stauning HØST - WEEKLY WHISKY DEAL

Stauning HØST

Danish Double Malt Whisky

BottelaarDistillery bottling
Distillery / merkStauning
LandDenmark
Inhoudsmaat0.7 liter
Alc/vol40.5%
Leeftijdno age statement
Gebotteld2024
VattypeHeavily Charred New American White Oak Barrels and First Fill Port Barriques.
SmaakprofielMild en verfijnd
EAN5744002860327
Out of stock

Stauning HØST

Een delicate, licht kruidige whisky die goed in balans is met een zacht en fruitig smaakprofiel met bloemige ondertonen.

Proefnotitie

Kleur

Stro goud.

Neus

De kruidigheid van de gebruikte rogge stuift direct uit het glas. Het is licht en delicate en ruik je hier doorheen, dan komen ook genuanceerde aroma's van honing, bloemen en sappig boomgaardfruit naar de voorgrond. 

Smaak

In de mond brengen de gebruikte portvaten lekker wat body en geeft gedroogd fruit als abrikoos en vijgen, gebalanceerd door vanille en citrus.

Afdronk

Fruitig en zacht. Het kruidige aroma blijft lekker in de mond hangen met een klein (port) zoetje.

Totale indruk

De nieuwste toevoeging aan het gamma en zeer representatief voor de huisstijl van Stauning, met name door het licht kruidige (rogge) karakter. Zeer mooie prijs-kwaliteitverhouding.

Extra informatie

Stauning, opgericht door een diverse groep van negen vrienden, is gevestigd in een klein dorpje aan de westkust van Denemarken. Hun reis begon in 2005, zonder enige kennis van ervaring in het produceren van whisky. Gewoon een verlangen om een geweldige (Deense) whisky te maken. Pas in 2011 kwamen de eerste flessen op de markt. Noch een Old World Whisky, het is ook geen New World Whisky. Stauning noemt hun whisky's 'Our World Whisky'. Op het moment dat het werd uitgebracht, was er een enorme opleving van meer lokale ingrediënten, ambachtelijke producenten, en Stauning werd onmiddellijk opgemerkt. Zelfs met een productie van 80.000 liter konden ze het niet bijbenen, dus openden ze in 2018 hun nieuwe speciaal gebouwde distilleerderij, echter hebben ze hun ethos behouden en hun gerst wordt lokaal ingekocht.

Stauning HØST is een nieuwe botteling. Het is een zachte, fruitige en evenwichtige whisky die perfect is voor zowel beginners als kenners. Stauning HØST (spreek uit als "hurst") betekent "oogst" in het Deens en is een zogenaamde "Double Malt" whisky. Het wordt gemaakt in Denemarken van zorgvuldig geselecteerde en lokaal ingekochte rogge en gerst en het is dus een combinatie van single malt en gemoute rogge whisky, gerijpt in Amerikaanse eiken vaten en portvaten. 

Stauning HØST - WEEKLY WHISKY DEAL

Stauning HØST