Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Domaine Brunely Vacqueyras Blanc 2022

Appellation Vacqueyras Contrôlée

Domaine Brunely Vacqueyras Blanc 2021
  • Domaine Brunely Vacqueyras Blanc 2021
  • Domaine Brunely Vacqueyras Blanc 2021

Domaine Brunely Vacqueyras Blanc 2022

Appellation Vacqueyras Contrôlée

Wijnhuis / merkDomaine Brunely
DruivensoortMarsanne, Roussanne, Grenache Blanc, Viognier
LandFrance
RegioRhône
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol14%
Oogstjaar2021
EAN3770003548041
Out of stock

Over deze wijn

Afkomstig van een aantal kiezelterrassen binnen de appellation Vacqueyras. De leeftijd van de wijnstokken in deze percelen is ca. 35 jaar. Na de handmatige pluk worden de druiven slechts heel licht geperst. Het sap vergist bij 14⁰-18⁰C gedurende 15-20 dagen in betonnen cuves; de wijn ondergaat geen appel-melkzure gisting. Daarna rijpt de jonge wijn 2-3 maanden op de fijne lie, die 1-2 maal per week wordt opgeroerd. De kleur is heldergeel. De geur is rijk, met volop wit fruit en steenfruit. De wijn is volledig droog, met in de smaak vooral heel sappig fruit (wit fruit en groene pruimen), gevat in heerlijk frisse zuren. Naar het eind komen tonen van perzik naar voren. De afdronk is lang en mooi in balans.

Over het wijnhuis Domaine Brunely

Als wijngoed is Domaine Brunely, een 100% familiebedrijf, nog niet zo heel oud. Grootvader Rémy Carichon was vooral kweker van planten, waaronder jonge wijnstokken. Zijn kwekerij lag binnen de appellation Vacqueyras, bij het dorpje Sarrains en hij besloot om eind jaren '70, begin jaren '80 ook zelf wat wijngaarden aan te planten en zo de basis voor Domaine Brunely als wijnproducent te leggen.

Zoon Charles, die momenteel de leiding heeft, ging verder en legde zicht geheel toe op wijnbouw. Hij wordt inmiddels bijgestaan door zoon Edouard, die daarmee de 3e generatie vormt. Charles Carichon heeft in de loop der jaren het wijngoed uitgebreid van 27ha to 80ha met wijngaarden in de belangrijkste appellations van de zuidelijke Rhône. Er wordt met respect voor de natuur gewerkt: onkruid in de wijngaard wordt bestreden door gebruik van een speciale graslaag tussen de rijen, waarmee ook het bodemleven wordt bevorderd. Ook bij het wijnmaken wordt zo weinig mogelijk ingegrepen. Dat resulteert in heerlijke pure wijnen met volop fruit en een grote levendigheid.

Domaine Brunely Vacqueyras Blanc 2021

Domaine Brunely Vacqueyras Blanc 2022