Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Pellegrino Gazzerotta Grillo Superiore 2021

Sicilia DOC

Pellegrino Gazzerotta Grillo Superiore
  • Pellegrino Gazzerotta Grillo Superiore
  • Pellegrino Gazzerotta Grillo Superiore

Pellegrino Gazzerotta Grillo Superiore 2021

Sicilia DOC

Wijnhuis / merkCarlo Pellegrino
DruivensoortGrillo
LandItaly
RegioSicily
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol14%
Oogstjaar2021
EAN8004445025255
Out of stock

Carlo Pellegrino is een echt familiebedrijf op Sicilië waar al sinds 1880 marsala en stille wijn wordt gemaakt. Inmiddels heeft de zevende generatie de dagelijkse leiding over het bedrijf, zowel in de wijngaarden als in de wijnkelder zwaaien zij de scepter. Respect, zorg, liefde en toewijding hebben altijd centraal gestaan in de lange familiegeschiedenis. Deze waarden zijn doorgegeven van vader op zoon en van moeder op dochter. Dat maakt de Pellegrino’s één van de meest gerespecteerde wijnmakende families van Sicilië. De wijnen van Sicilië hebben een heel eigen karakter. De invloed van de zee op het klimaat is uiteraard sterk. Het vraagt om druiven die, ondanks de hitte, wijnen met goede zuren kunnen opleveren. De inheemse Siciliaanse druivenrassen lenen zich hier perfect voor, zoals de nero d’avola en de grillo.

Terroir

De Gazzarotta-wijngaard ligt op 20 meter boven zeeniveau, met een kleiachtige bodem, die rijk aan mineralen is.

Vinificatie

Na de oogst (de eerste 10 dagen van augustus) en selectie van de druiven vindt er een zachte persing plaats, gevolgd door een langzame vergisting op lage temperatuur. De wijn rijpt 12 maanden in roestvrijstalen tanks.

Proefnotitie

De strogele wijn heeft bloemige en geurige aroma’s, die intens en complex zijn. Met boterige tonen en hinten van zoete perzik en hazelnoot. De smaak is intens, zacht, fris en houdt lang aan. Serveer op 8-10 °C. Past goed bij gerechten met vis, zoals het Siciliaanse gerecht sardientjes alla beccafino.

Pellegrino Gazzerotta Grillo Superiore

Pellegrino Gazzerotta Grillo Superiore 2021