Taylor's 20 years

Tawny Port

Meer details

Wijnhuis / merk
Taylor's
Druivensoort
Touriga Francesa, Tinta Roriz, Touriga Nacional
Inhoudsmaat
0.75 liter
Alcoholpercentage
20%
Leeftijd
20 years
EAN
5013626113677
Beschikbaarheid
Op voorraad

€ 49,95 (incl. BTW)

  

- +

Taylor’s werd opgericht in 1692 en behoort tot de oudste porthuizen in de Dourovallei. Een onafhankelijk familiebedrijf, dat zich exclusief toelegt op de productie van port en wereldwijd beschouwd wordt als de benchmark voor vintage ports. Afkomstig van de steile Quintas Vargellas, Terra Feita en Junco, onderscheiden deze jaargangports zich zowel door hun elegantie en balans als door hun kracht en lange levensduur. Taylor’s beschikt ook over grote reserves houtgerijpte port, waaruit prachtige oude tawny’s gecreëerd worden, waaronder de legendarische Single Vintage Tawny uit 1863. Last but not least was Taylor’s de bedenker van de immer succesvolle Late Bottled Vintage en is het van die portstijl tot op de dag van vandaag de belangrijkste producent.

Klimaat/Terroir

Een klimaat met warme zomers en koude winters. Het terroir kent elementen van kalk, kiezel en leisteen.

Vinificatie

Na de intensieve inweekperiode komt de gisting verder op gang. Als ongeveer 8% is bereikt wordt het proces gestopt door toevoeging van wijnalcohol en kan het sap voor een periode van (gemiddeld) 20 jaar rijpen op hout.

Druiven

Touriga Francesa, Tinta Roriz, Touriga Nacional. 

Geur & Smaak Lichtbruin met een oranje gloed. Verfijnde geur van rozijnen, gedroogd fruit, noten en kruiden. De smaak is vol en zwoel met voldoende frisheid, gedroogd fruit en kruiden.

Serveersuggestie

Koel te serveren. Heerlijk bij oude kazen.

Weetje

Oude tawnys rijpen op ‘port pipes’. Dat zijn oude houten vaten van 550-600 liter.

25 Andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0