Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Croft Fine Tawny

Tawny Port

Croft Fine Tawny
  • Croft Fine Tawny
  • Croft Fine Tawny

Croft Fine Tawny

Tawny Port

Wijnhuis / merkCroft
DruivensoortTouriga Francesa, Touriga Nacional, Tinta Roriz
LandPortugal
Inhoudsmaat0.75 liter
Alc/vol20%
EAN5602418000136
€ 12,36

Slechts één verkrijgbaar

Croft is een van de oudste portshippers uit de Douro en een onafhankelijk familiebedrijf. Het werd opgericht in 1588 en geniet nog altijd een grote reputatie. De wijngaarden liggen in het hart van de Douro in de Marão, een bergachtig gebied met een bodem opgebouwd uit van verweerd graniet en leisteen. De wijngaarden zijn op terrassen aangelegd. De wortels dringen tot diep in de steenachtige bodem door om water te vinden. Croft is beroemd om zijn gerijpte Tawny’s en Vintage Ports. Daarnaast was Croft de bedenker van Pink Port, een friszoete rosé-port met een veelzijdige inzetbaarheid.

Klimaat/Terroir

Een klimaat met warme zomers en koude winters. Het terroir op de hellingen in de Upper Douro Valley kent elementen van verweerd graniet en leisteen. 

Vinificatie

De port is een blend van houtgerijpte ports die 3 jaar hebben gerijpt in eikenhouten vaten van 650 liter. Daarna worden ze in de juiste verhoudingen geblend. 

Druiven

Touriga Francesa, Touriga Nacional, Tinta Roriz.

Geur & Smaak

Levendige taankleurige port met aroma’s van rijp en zacht fruit zoals vijgen en pruimen, specerijen en een hint van hout. De smaak is vol, soepel en rond met rijk en jammig fruit.

Serveersuggestie

Serveer licht gekoeld als dessertwijn bij amandelgebak, bessenfruit of pure chocolade. Ook lekker bij rijke blauwschimmelkazen of een schaaltje walnoten of geroosterde amandelen. En natuurlijk op zichzelf, als afsluiting van een mooi diner.

Croft Fine Tawny

Croft Fine Tawny

€ 12,36

Op voorraad