Jean Fillioux Single Cask No.88

Cognac Grande Champagne

Meer details

Distillery / merk
Druivensoort
Ugni Blanc
Inhoudsmaat
0.7 liter
Alcoholpercentage
43%
Leeftijd
33 years
Gedistilleerd
1988
Gebotteld
02-2021
Vatnummer
88
Aantal flessen
504
Beschikbaarheid
Op voorraad

€ 79,95 (incl. BTW)

  

- +

Ook professionals zijn het wel eens niet met elkaar eens. Zo bleek toen de stemmen voor de beste cognac staakten na het proeven bij Jean Fillioux in de Grande Champagne streek. Maurice en Han van Wees hadden beide een eigen favoriet en besloten uiteindelijk om beide vaten te laten bottelen.

Cask No.83 (38 jaar oud) is geselecteerd door Maurice van Wees.

Cask No.88 (33 jaar oud) is geselecteerd door Han van Wees.

De '83' & '88' staan voor de het jaar van distilleren maar de leeftijd mag volgens de regelgeving van het BNIC, het Bureau National Interprofessionel de Cognac, niet vermeld worden op het etiket. 

Vader en zoon van Wees tonen met de release van deze twee unieke single cask bottelingen hun liefde voor cognac. Tevens heeft Christophe Fillioux voor nauwkeurige proefnotities op het achterlabel gezorgd om u te helpen bij de ultieme eerste beleving. 

Kortom: een prachtige set die niet in uw collectie of op uw plank mag ontbreken!

Cask No.88 was bottled in February 2021 on which date Christophe J. Fillioux, the cellar master, made the following tasting notes:

This Grande Champagne Cognac was harvested and distilled a long time ago, it was matured in a cool damp cellar, in a loose grain, medium toasted new French oak cask.

The nose is full of fresh fruits like pear and sweet grapes, combined with almonds and orange blossom.

On the palate, it feels richer than one would expect from nosing, there are aromas of ripe plum, fruit cake, figs and a hint of cherry.

Refined finish with pepper, herbal tea, and light tobacco/leather notes.

9 Andere producten in dezelfde categorie

Vergelijk 0