Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Plantation Stiggens' Fancy Pineapple Rum

Rum

Plantation Stiggens' Fancy Pineapple Rum
  • Plantation Stiggens' Fancy Pineapple Rum
  • Plantation Stiggens' Fancy Pineapple Rum

Plantation Stiggens' Fancy Pineapple Rum

Rum

BottelaarMaison Ferrand
Distillery / merkPlantation
LandBarbados, Trinidad, Jamaica
Inhoudsmaat0.7 liter
Alc/vol40%
Leeftijdno age statement
EAN3460410529862
Out of stock

Plantation Rum is een merk dat zich onderscheidt door zijn unieke aanpak van rumproductie, waarbij tradities uit verschillende Caribische regio's worden samengebracht. Onder leiding van Maison Ferrand, een gerenommeerde Franse producent van fijne cognac en andere spirits, staat Plantation bekend om zijn innovatieve rijpingsproces, waarbij rum dubbel wordt gerijpt - eerst in het tropische klimaat van de oorsprong en vervolgens in Franse eiken vaten in de Charente regio in Frankrijk, waardoor een complexe en gelaagde smaak wordt gecreëerd. De distillatie- en rijpingsprocessen maken gebruik van zowel moderne technieken als traditionele methoden, vaak zonder leeftijdsaanduiding om de focus te leggen op de artisanale kwaliteit en de karakteristieke smaakprofielen.

De Plantation Pineapple Rum, ook bekend als 'Stiggins' Fancy', is een eerbetoon aan de 19e-eeuwse traditie van het op smaak brengen van rum met ananas, zoals beschreven in de dagboeken van Charles Dickens' personage Reverend Stiggins. Deze bijzondere expressie combineert de rijke, volle smaken van rum uit Jamaica en Barbados, infusie met de essentie van Victoriaanse ananas, voor een exotische en gastronomische ervaring.

- Proefnotitie:
  Geur: Een levendige samensmelting van zoete ananas, gevolgd door hints van gekarameliseerde tropische vruchten en een subtiele houtachtige toets.
  Smaak: De fluweelzachte textuur onthult een harmonieuze mix van rijpe ananas vermengd met rijke tonen van bruine suiker en kruidige eikenhoutnoten.
  Afdronk: Warm en lang, met blijvende zoetheid, een vleugje kruiden en de intrinsieke zachtheid van gedistilleerd Caribisch erfgoed.

Plantation Stiggens' Fancy Pineapple Rum

Plantation Stiggens' Fancy Pineapple Rum