Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

The Real McCoy 10 years Limited Edition

Small Batch Barbados Rum

The Real McCoy 10 years Limited Edition
  • The Real McCoy 10 years Limited Edition

The Real McCoy 10 years Limited Edition

Small Batch Barbados Rum

BottelaarDistillery bottling
Distillery / merkFoursquare
SerieThe Real McCoy
LandBarbados
Inhoudsmaat0.7 liter
Alc/vol46%
Leeftijd10 years
Gebotteld2017
VattypeBourbon & Virgin oak casks
Aantal flessen3000
EAN852355004185
Out of stock

Proefnotitie

Neus

Bij het ruiken aan ons glaasje valt meteen het 'woody' karakter op. Niet verwonderlijk, want naast het ex-bourbonvat zijn ook nieuwe zogenoemde virgin oak vaten gebruikt. Naast het hout komen er veel meer mooie geuren uit ons glas naar boven. Denk aan pure chocolade (die bittere, niet die zoete) intense cacao, donker fruit in de vorm van pruimen en rode bessen. Hintje cocos, vanille en banaan, maar daar moet je wel echt je best voor doen. Ook wat houtskool van het branden van de vaten wordt ontdekt. Zeker geen alledaagse rum, minder zoet dan gemiddeld, maar een heerlijke ontdekkingsreis.

Smaak

Foursquare staat bekend om haar elegante karakter en verfijnde smaak en dat is zeker terug te proeven bij deze limited edition. Ook hier is het hout duidelijk aanwezig en geeft karakter aan de smaak. Gedroogd fruit met zoete tonen van molasses. Denk een beetje aan een tarte tatin met peer en gezouten karamel. Zeker niet te zoet, maar we hebben duidelijk door dat we hier met rum te maken hebben. 

Afdronk

De finish begint licht zoet en wordt steeds droger in de mond. Wat achterblijft zijn mokkaboontjes en ristretto.

Meer informatie

Deze Limited Edition Rum is afkomstig van Foursquare Distillery. Gebotteld onder het Real McCoy label in 2017. Er zijn twee batches gebruikt die onafhankelijk van elkaar hebben liggen rijpen; de eerste batch is gerijpt in bourbonvaten en de tweede batch in virgin Amerikaans eiken vaten. Uiterindelijk zijn er 3.000 flessen uitgebracht en daarmee is dit dus een zeer beperkte oplage.

Legendary Rum Runner Bill McCoy

Bill McCoy was een legendarische rum runner tijdens de Amerikaanse drooglegging. Zijn briljante idee was om in de Caraïben een boot vol alcohol in te laden en naar New York te varen. Eenmaal daar ging hij 3 mijl uit de kust voor anker, net aan de rand van de internationale wateren waar de Amerikaanse kustwacht hem niet legaal kon raken. Deze drijvende drankboot hield de New Yorkers erg gelukkig tijdens de grijze tijden van de 'prohibition era'.

De naam Real McCoy ontstond omdat andere rum runners besloten om Jims idee van een drijvende drankwinkel te immiteren. Deze jongens waren echter minder scrupuleus en verdunden hun alcohol met goedkopere drank om meer winst te kunnen maken. Bil hield echter niet van dit soort onzin en hield zijn rum 100% puur, wat leidde tot de bijnaam "The Real McCoy".

The Real McCoy 10 years Limited Edition

The Real McCoy 10 years Limited Edition