Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Scapegrace Classic

Dry Gin

Scapegrace Classic
  • Scapegrace Classic
  • Scapegrace Classic

Scapegrace Classic

Dry Gin

Distillery / merkScapegrace
LandNew Zealand
Inhoudsmaat0.7 liter
Alc/vol42.2%
EAN9421903387233
Out of stock

Scapegrace is een distilleerderij uit Nieuw-Zeeland. In 2012 zijn twee zwagers Mark Neill en Daniel McLaughlin begonnen met het maken van een gin. In 2018 won Scapegrace Gold beste Gin van de Wereld award tijdens de International Spirits Awards. Geproduceerd in een 19e eeuwse John Dore copper pot still met 12 botanicals; Jeneverbes, koriander, nootmuskaat, kardemom, citroen en sinaasappel schil, kaneel, cassia-, orris- en engelwortel, kruidnagel en zoethout. De flessen zijn geïnspireerd door de klassieke Nederlandse jeneverfles. Scapegrace is een ander woord voor schurk, mocht je het je afvragen.

Scapegrace Classic Gin is een Premium Dry Gin afkomstig uit Nieuw-Zeeland, geproduceerd in een 19e-eeuwse John Dore koperen pot still. Bij het recept van deze gin is gekozen voor een selectie van 12 plantaardige botanicals: jeneverbes, koriander, nootmuskaat, kardemom, citroenschil, sinaasappelschil, wortelextract, kaneel, cassiakaneel, engelwortel, kruidnagel en zoethout.

Deze Scapegrace Classic Gin wordt geleverd in een klassieke jeneverfles, hiermee wordt een kleine knipoog gegeven naar de lange en legendarische geschiedenis van de drank; het is een moderne kijk op de originele jeneverflessen van meer dan 200 jaar geleden.

Proefnotities:

Geur: Heldere citrus gebalanceerd met kaneel en dennen. Dille, rode bes, jenever en gemaaid gras.

Smaak: Jenever neemt de overhand, groot olie achtig. Kardemom, kruidnagel en kaneel houden deze gin lekker kruidig.

Finish: Lingerende citroen en jeneverbes, plus een hint van zoethout.

Signature drink: Omdat deze gin erg smeuïg is, kan hij vrij gemakkelijk puur worden gedronken. Maar het kan ook met een neutrale tonic water, dat de kruiden in de gin verhoogt, of een Pink Grapefruit Tonic, die de citruskant van de gin verder naar voren brengt. Je pakt in ieder geval een een groot glas gevuld met ijs en giet er 50 ml gin over. Voeg dan langzaam 150 ml tonic toe en roer voorzichtig. Garneer met een schijfje grapefruit. Salud!

Dag
:
uur
:
min
:
sec
Scapegrace Classic

Scapegrace Classic