Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Hendrick's Gin Orbium

Gin

Hendrick's Gin Orbium
  • Hendrick's Gin Orbium
  • Hendrick's Gin Orbium

Hendrick's Gin Orbium

Gin

BottelaarWilliam Grant & Sons
Distillery / merkHendrick's
LandScotland
Inhoudsmaat0.7 liter
Alc/vol43.4%
EAN5010327705170
Out of stock

Hendrick’s Gin heeft met de lancering van een nieuwe experimentele gin zijn smaakspectrum uitgebreid, met een gin die de geschiedenisboeken in zal gaan als Orbium. Deze herontdekking van Hendrick’s is verrijkt met extracten van kinine, alsemkruid (artemisia absinthium) en de mysterieuze blauwe lotusbloem, en heeft een curieus, delicaat smaakpalet wat zich comfortabel nestelt op de tong. Het is hoe Hendrick’s zou smaken in een parallel universum. Voor de Nederlandse markt zijn minder dan 1000 flessen Orbium beschikbaar gesteld.

Orbium is een nieuwe expressie van Hendrick’s, gecreëerd door master distiller Lesley Gracie. Lesley staat bekend om haar ongeremde nieuwsgierigheid en absoluut talent voor het ontwikkelen van nieuwe, onverwachte smaken uit een onuitputtelijke bron van botanicals (kruiden en specerijen). Zodoende is Orbium geboren uit een natuurlijke doch vergaande nieuwsgierigheid, aangevuurd door recente vloeibare ontdekkingen uit de cocktailindustrie.

Orbium bevat allereerst dezelfde distillaten waaruit de vertrouwde Hendrick’s Gin is opgebouwd. Echter heeft dezelfde unieke geest die al wist te breken met het aloude gin-conservatisme door natuurlijke infusies van komkommer en rozenblaadjes toe te voegen aan de gin, nu voor een geheel ander pad gekozen. Deze koers wordt bepaald door smaken te gebruiken die iconisch zijn voor de meest klassieke gin cocktails: kinine, bekend van de tonic in een G&T, en alsemkruid (artemisia absinthium) uit de vermout in een Martini. Maar dat maakt nog geen Orbium. De toevoeging van blauwe lotusbloem balanceert de heilige drie-eenheid van de infusies en gecombineerd maken ze een gin met een complex en diep karakter en een verrassend zuivere smaak die doorzet in een ellenlange afdronk. Onconventioneel en eigenzinnig vertrouwd van karakter, ontworpen om onontdekte dimensies van gin te betreden en te verdwijnen in een spiraal van florale- en aanlokkelijk bittere smaaktonen.

Orbium is afgeleid van het woord ‘orb’, het meervoud van Orbis én betekent cirkel in het Latijn. De naam is geïnspireerd door de omschrijvingen van Lesley over de reis die de spirit heeft afgelegd. Het staat ook voor de sferisch ronde smaak zoals Lesley de huisstijl van Hendrick’s omschrijft. De naam Orbium roept een cirkelvormig object op door het slechts te horen, evenals een onderliggende referentie aan revolutie en de baan die het aflegt in het heelal. De fles komt in dezelfde iconische apothekersfles die inmiddels onlosmakelijk verbonden is met Hendrick’s, maar dan in een weelderige donkerblauwe kleur, geïnspireerd door de essentiële blauwe lotusbloem. Het label bevat het alziende oog, een kosmische knipoog naar de eeuwige cirkel die het ronde karakter van de spirit symboliseert.

Smaaknotities:

Uiterlijk: transparant en kristalhelder

Aroma: Op de neus opent Orbium met zoete, florale tonen van blauwe lotusbloem die zorgen voor een verrassend samenspel met zowel de komkommer- als rozengeur. Groene aroma’s van onrijpe meloen en gras maken plaats voor subtiele jeneverbes, met een vleugje absint en kinine in de verte. De afsluiting geeft een gesuikerde, bloemige zweem.

Smaak: Op het palet opent de gin zoet en bloemig, en droogt op in een lichte body van klassieke ginkruiden als jeneverbes, koriander en citroenschil. Complex en droog verplaatst de smaak zich naar zachte bitters van kinabast en alsemkruid. De smaak is gebalanceerd, gelaagd, complex en toegankelijk.

Afdronk: Groen en fris als vers gesneden komkommer, hinten van witte peper en een zoete bijrol voor jeneverbes maken de weg vrij voor droge houttonen en aangename bitters.  De afdronk blijft in de mond rondzingen tot de volgende slok.

Dag
:
uur
:
min
:
sec
Hendrick's Gin Orbium

Hendrick's Gin Orbium