
U dient minimaal 18 jaar te zijn om
Passievoorwhisky.nl te mogen bezoeken.
SORRY, je hebt niet de wettelijke leeftijd om toegang te krijgen tot onze website


Rutte Jonge Graan Jenever 100cl
Jonge Jenever
Rutte Jonge Graan Jenever 100cl
Jonge Jenever
Distillery / merk | Rutte |
Land | The Netherlands |
Inhoudsmaat | 1.0 liter |
Alc/vol | 35% |
EAN | 8718215750826 |
Rutte Jonge Graan Jenever 100cl
Veel jonge jenevers smaken tegenwoordig neutraal zoals wodka. De Rutte’s waren echter smaakexperts en gaven hun eigen draai aan de Jonge Rutte, die daardoor dan ook de smaak van granen en kruiden heeft, zoals vroeger. De eerste jonge jenever werd gestookt net na de oorlog. Jonge Rutte is uniek en verrassend smaakvol, door een hoog gehalte aan moutwijn en zes botanicals.
Gebruikte botanicals: Jeneverbes, engelwortel, koriander, iriswortel
Smaak: Superzacht, rond, duidelijk graan met frisse tonen van kruiden en vruchten.
Meer informatie
Jenever, ook wel genever, jonkie of klare genoemd, is een traditionele sterke drank die zijn oorsprong heeft in Nederland en België. De drank wordt gemaakt door de distillatie van een graanbeslag en het gebruik van botanische kruiden. Het meest bekende kruid dat gebruikt is, is natuurlijk de jeneverbes. Andere kruiden die gebruikt kunnen worden zijn: St. Janskruid, engelwortel, nootmuskaat, kruidnagel, anijnszaad, citrusschillen en koriander.
Geschiedenis
De geschiedenis van genever in Nederland gaat terug tot de 16e en 17e eeuw. Het ontstaan van de alcoholische lekkernij hangt samen met de opkomst van distillatietechnieken en het gebruik van graan als basis voor sterke drank. Distillatie van graan werd oorspronkelijk geïntroduceerd in Europa door de Arabieren. In Europa werd het proces verfijnd tijdens de middeleeuwen. Dit leidde tot productie van brandewijn.
Distillatie werd aanvankelijk voornamelijk gebruikt voor medicinale doeleinden, zoals het distilleren van wijn en kruiden om extracten en tincturen te maken. Er werden meestal veel kruiden en vruchten aan toegevoegd. Rond 1650 werd in Amsterdam een graandistillaat ontworpen met jeneverbes als middel tegen spierpijn. Al vlug ontdekten mensen dat het drankje niet alleen als medicijn inzetbaar was, maar ook als genotsmiddel. Bovendien werd in de tijd de invoer van brandewijn verhinderd, dus stapten mensen over naar de lokale alcoholische drank: jenever.
8 andere producten in dezelfde categorie:

