Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Hooghoudt 3 years Oloroso Cask Aged Genever

Cask Aged Genever

Hooghoudt 3 years Oloroso Cask Aged Genever
  • Hooghoudt 3 years Oloroso Cask Aged Genever
  • Hooghoudt 3 years Oloroso Cask Aged Genever

Hooghoudt 3 years Oloroso Cask Aged Genever

Cask Aged Genever

BottelaarDistillery bottling
Distillery / merkHooghoudt
SerieBlends
LandThe Netherlands
Inhoudsmaat0.7 liter
Alc/vol40%
Leeftijd3 years
VattypeOloroso Cask
EAN8710924108714
€ 23,93

Slechts één verkrijgbaar

Hooghoudt 3 years Oloroso Cask Aged Genever

Oude Oloroso vaten zijn de meest gewilde vaten binnen de wereld van gelagerd. Wij snappen wel waarom. Deze volle en ronde gelagerde Blend vertegenwoordigt een nieuwe generatie verfijnde melanges die de ongekende zoete complexiteit van oude Oloroso vaten combineert met de verfrissende kick van natuurlijk fruit en specerijen. De overduidelijke Oloroso basis van rijp donker fruit en noten wordt versterkt door vanille en rode kers waarna jeneverbes, koriander en kruidnagel uit Madagaskar een fris kruidige draai geven aan deze unieke oude jenever. Een weelderige mix voor avontuurlijke ontdekkers. Puur heerlijk, maar probeer hem vooral ook in de mix met Ginger Ale.

Proefnotitie

Neus

Vol, rijk en geurig. Tonen afkomstig van de rijping op sherry Oloroso vaten zoals krenten, vanille, noten, gedroogde vijgen en specerijen komen naar voren. Aangevuld metfruitige geuren van rode kers en het friskruidige van koriander en jeneverbes. Heel verleidelijk.

Smaak

In de smaak het rijpe van gedroogde krenten en rozijnen met tonen van kers en amandel. Zachte, volle rijpe tonen, houtsmaak en fris kruidige accenten. Heerlijke volle en lange afdronk met zoete tonen.De sherry Oloroso liefhebber wordt in z’n hart getroffen door deze drie jaar gelagerde jenever!

Serveertip

Puur of in de mix met Ginger Ale

Meer informatie

Jenever, ook wel genever, jonkie of klare genoemd, is een traditionele sterke drank die zijn oorsprong heeft in Nederland en België. De drank wordt gemaakt door de distillatie van een graanbeslag en het gebruik van botanische kruiden. Het meest bekende kruid dat gebruikt is, is natuurlijk de jeneverbes. Andere kruiden die gebruikt kunnen worden zijn: St. Janskruid, engelwortel, nootmuskaat, kruidnagel, anijnszaad, citrusschillen en koriander.

Geschiedenis

De geschiedenis van genever in Nederland gaat terug tot de 16e en 17e eeuw. Het ontstaan van de alcoholische lekkernij hangt samen met de opkomst van distillatietechnieken en het gebruik van graan als basis voor sterke drank. Distillatie van graan werd oorspronkelijk geïntroduceerd in Europa door de Arabieren. In Europa werd het proces verfijnd tijdens de middeleeuwen. Dit leidde tot productie van brandewijn.

Distillatie werd aanvankelijk voornamelijk gebruikt voor medicinale doeleinden, zoals het distilleren van wijn en kruiden om extracten en tincturen te maken. Er werden meestal veel kruiden en vruchten aan toegevoegd. Rond 1650 werd in Amsterdam een graandistillaat ontworpen met jeneverbes als middel tegen spierpijn. Al vlug ontdekten mensen dat het drankje niet alleen als medicijn inzetbaar was, maar ook als genotsmiddel. Bovendien werd in de tijd de invoer van brandewijn verhinderd, dus stapten mensen over naar de lokale alcoholische drank: jenever.

Hooghoudt 3 years Oloroso Cask Aged Genever

Hooghoudt 3 years Oloroso Cask Aged Genever

€ 23,93

Op voorraad