Door verder gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden en ons gebruik van cookies.

Hooghoudt 24 years Single Cask 574

Cask Aged Genever

Hooghoudt 24 years Single Cask 574
  • Hooghoudt 24 years Single Cask 574

Hooghoudt 24 years Single Cask 574

Cask Aged Genever

BottelaarDistillery bottling
Distillery / merkHooghoudt
SerieSingle Cask
LandThe Netherlands
Inhoudsmaat0.7 liter
Alc/vol60.1%
Leeftijd24 years
Vatnummer574
VattypeEx-Oloroso Sherry Cask
Aantal flessen271
Out of stock

Dit is geen gewone jenever, maar een kijkje in de ziel van ons merk. Het is een ode aan de tweede generatie Hooghoudt-pioniers Syne Barend en Ludolf Wietse die vanaf 1926 een avontuurlijke kick gaven aan onze distilleerderij. Ze verkenden de wereld om uitzonderlijke nieuwe botanicals te ontdekken en ontketenden een eeuw van radicale innovatie in het hoge noorden van Nederland.

Deze Aged 24 Single Cask is geïnspireerd op hun persoonlijke prestaties. Om het te maken, ontzegelde onze meester-distilleerder het 24 jaar oude ex-Oloroso-vat #574. Vervolgens verrijkte hij de volle smaken van de op Oloroso gerijpte moutwijn met een heerlijk rijke infusie van gedistilleerde vijg, zwarte kers, Ceylon-thee en jeneverbes. De onmiskenbare warmte en houtachtige tonen gaan moeiteloos samen met een botanische afwerking met citroengras, sinaasappelschil en cranberry.

Onze Aged 24 viert de tweede van slechts vijf zeer uitzonderlijke vaten die aan het begin van de 21e eeuw werden afgesloten. Net als zijn 23-jarige voorganger, brengt deze Aged 24 5 generaties en 135 jaar Hooghoudt-destillatievakmanschap en ongeëvenaarde kunst in botanische menging samen.

Neus: Volle neus met rijke geuren van krenten en rozijnen met daarbij tonen van gedroogde vijg, karamel en ceylon thee. Daarna ontvouwen zich subtiele tonen van zwarte kers, kokos, cranberry, sinaasappelschil en hintje verse citroengras. Je ontdekt zwoele rijpe tonen met heerlijk frisse elementen die perfect in balans zijn.

Smaak: Volle en krachtige smaak, de herkenbare sherry Oloroso met geroosterde amandelen, zongedroogde vijg en een subtiele waaier aan smaken zoals ceylon thee, eikenhout, honing, karamel, zwarte kers, een vleugje kokos, citroengras met vleugje sinaasappelschil en fruitige frisheid van cranberry die samenkomen in een lange, rijke afdronk.

Serveer tip: Voeg een drupje water toe om nóg meer smaak te laten vrijkomen.

Hooghoudt 24 years Single Cask 574

Hooghoudt 24 years Single Cask 574